Készenlétet rendeltek el a Szent Margit Kórházban, mert nincs szakorvos

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 6.

Belpol

Nincs gasztroenterológus a kórházban.

A főigazgató körlevele szerint az óbudai Szent Margit Kórházban augusztus 1-től készenléti ügyeletet rendeltek el annak érdekében, hogy el lehessen látni az akut gyomor- és bélvérzéses betegeket, írta meg az Index.

A szabadságolások és az általános szakorvoshiány miatt ugyanis jelenleg nincs gasztroenterológus a kórházban.

A portál szerint a kórháznak nem feladata a súlyos gyomor- és bélvérzéses betegek ellátása, de a fekvő betegek ellátását is külső orvosok bevonásával oldják meg, erre vezettek be új eljárásrendet.

A készenléti ügyelet így sem lesz minden nap elérhető, írja a főigazgatató, aki ezért elrendelte, hogy akut gyomorprobléma esetén, amennyiben állapota engedi, a betegeket a Honvédkórházba kell szállítani.

Amennyiben viszont a beteg nincs szállítható állapotban, akkor a „a kezelőorvosnak illetve az ügyeletes orvosnak kell gondoskodni a stabil életfunkciók fenntartásáról. Ha sebészeti beavatkozásra van szükség, értesíteni kell a sebészeti osztályt. Ha sikerül stabilizálni a beteg állapotát, őt is át kell szállítani a Honvédkórházba.”

„Amennyiben a beteg állapota csak a helyszínen stabilizálható, a belgyógyászati szakorvosi ügyeletesnek kell gondoskodnia szakorvos haladéktalan behívásáról.”

false

 

Fotó: MTI

Neked ajánljuk