Baranyi Krisztina: csalással kezdődött a ferencvárosi előválasztás, az MSZP-sek szabálytalanul gyűjtik az aláírásokat

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 5.

Belpol

A független képviselő lakótelepen botlott bele a szocikba.

Nemrég tette közzé videóját, Baranyi Krisztina, független ferencvárosi képviselő a közelgő kerületi előválasztással kapcsolatban. Ez utóbbinak az a funkciója, hogy eldöntse melyik ellenzéki jelölt legyen a fideszes Bácskai János kihívója, ő, mármint Baranyi, vagy a momentumos Jancsó Andrea. A kerületi lakosok szavazhatnak ebben az ügyben.

Baranyi elmondása szerint ugyanakkor egyelőre csak szórólapozás folyhatna az előválasztással kapcsolatban, viszont „legnagyobb meglepetésemre a szocialisták Jancsó Andreának gyűjtenek már aláírásokat” – amelyek az előválasztáson való elinduláshoz kellenek.

Baranyi az Ecseri úti lakótelepen botlott bele az MSZP-s aktivistákba. Ez azonban szabálytalan, Baranyinak ugyanis még nincs ilyen aláíróíve, azokat még nem kapta meg. „...ebben az az érdekes, hogy én sem aláírásgyűjtő íveket nem kaptam, sem (...) megállapodást nem írtam alá, és én így nem gyűjthetek aláírásokat az előválasztáson való elindulásra, szemben Jancsó Andreával a MSZP, a Momentum és a Jobbik által támogatott jelölttel.”

Baranyi így fejezte be a videót: ezt nem lehet előválasztásnak, előválasztási eljárásnak nevezni, ez egyszerűen csalás.”

Baranyi a FB-n megosztott egy oldalt, a ferencvárosi Momentumét, ami reagál az esetre. Ez azonban, jelenleg nem található a Momentum hivatalos ferencvárosi oldalán.

false

 

Jancsó Andrea egyelőre nem reagált a hírre.

Figyelmébe ajánljuk