Két választási szlogenje is van az ellenzéknek

  • narancs.hu
  • 2021. december 21.

Belpol

Máki-Zay Péternek van információja arról, hogy ki szivárogtatta ki a belső kutatást, amely a Fidesz előnyét mutatta ki. 

A választáson való győzelem csak akkor fog menni, ha mindenki beáll a sorba és közös erővel küzd, és ha azt látja, hogy bárki el akarja buktatni az ellenzék esélyeit, akkor szóvá fogja tenni – mondta Márki-Zay Péter az ATV Aktuál című műsorában. Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje az ellenzékre kitérve hozzátette, ez egy olyan közös csapat, ahol a szakértőket, a pénzt, a programok jóváhagyását is a pártok adják.

Ha a pártok nem adnak pénzt, akkor nem lesz miből kampányolni, még úgy sem, hogy ők is gyűjtenek és sokan adakoznak. Egyébként a program 90 százalékában megállapodtak a pártok, és azt szeretné, ha a 10 százalékot azok is elfogadnák, akik eddig „valami miatt kerékkötők voltak”.

A pénz is megvan, és úgy gondolja, hogy január elsejével egy egyébként is tervezett kampány elindult. Az arculatot is jóváhagyták, ami így is tovább tartott, mint kellett volna. A szlogen is megvan, az egyik az, hogy

„Legyen Magyarország mindannyiunké”,

a másik pedig, hogy

„Egységben Magyarországért”.

Szerinte több mint gyanús a közelmúltban kiszivárgott közvélemény-kutatás, ami a Fidesz tetemes előnyét mutatta a múlt héten. Szerencsére „nem ez a valóság”, a kérdés pedig szerinte az, hogy kinek érdeke egy ilyen kutatás kiszivárogtatása. Vannak arról információi, hogy ki szivárogtatta ki. „Mára minden programját lemondta” – fogalmazott. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?