Donáth Anna: ma úgy derül ki, hogy ki lesz államunk elnöke, hogy Orbán Viktor bejelenti

  • narancs.hu
  • 2021. december 21.

Belpol

Szerinte változtatni kell azon, hogy miképpen választjuk a magyar köztársaság elnökét. 

„Orbán Viktor ma újságírói kérdésre bejelentette: Novák Katalin lesz Magyarország következő köztársasági elnöke. Ízlelgessük, Magyarországon ma úgy derül ki, hogy ki lesz az ország legfőbb közjogi méltósága, államunk elnöke, hogy Orbán Viktor bejelenti. Az emberek pedig csak ülhetnek, nézhetik, hallgathatják a bejelentést” – fogalmaz Facebook-bejegyzésében Donáth Anna. 

A Momentum elnöke szerint változtatni kell a kormányváltást követően azon, hogy miképpen választjuk a magyar köztársaság elnökét. „A nemzet egységét a nemzet felhatalmazásával lehet és kell képviselni. Ideje visszaadni a jelölés és a választás jogát az embereknek, eljött az ideje a közvetlen köztársasági elnökválasztásnak, hogy egy békésebb, összetartóbb és egységesebb országot építhessünk”. 

Orbán Viktor az év utolsó kormányinfóján jelentette be, hogy Novák Katalin családügyi minisztert jelöli a Fidesz köztársasági elnöknek miután Áder János mandátuma hamarosan lejár. Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje alkalmatlannak minősítette Novákot. Gyurcsány Ferenc, a DK-elnöke szerint pedig „a Fidesz megölte a remény utolsó szikráját is”. Jakab Péter, a Jobbik elnöke annyit fűzött hozzá Novák jelöltségéhez a Facebookon, hogy „ha Orbán nyer, nemváltó műtétet továbbra sem akarnak majd a gyerekek, az életszínvonal pedig marad olyan, mint most. Egy változás lesz: Áder János helyett Novák Katalin fog őrködni a nemzet megosztottsága felett”. 

Török Gábor politológus szerint logikus és okos döntés Novák Katalin államfői jelölése. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk