Kiderült, mit keresett a Leopard harckocsi a Hungária körúton

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 28.

Belpol

Közleményt adott ki a honvédelmi tárca. 

„Böröndi Gábor vezérezredes a Honvéd Vezérkar főnékének parancsára, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hungária körúti Campusára érkezett a Magyar Honvédség Leopard 2HUA4 típusú harcjárműve tegnap éjjel. A járművet megkülönböztető jelzéssel ellátott katonai rendész szolgálat kísérte, a jármű Budapesten a Hős utca kereszteződésében harcjármű gumibetéten »saját lábon« közlekedett. A Leopárd 2HUA4 lánctalpas harcjárművet az egyetemi oktatási rendszerében a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, Katonai vezetői alapképzési szakos honvédtisztjelöltek elméleti ismereteinek bővítésére használják, a képzés során fokozott hanghatásra nem kell számítani” – közölte a Honvédelmi Minisztérium. 

 
Leopard 2A6 harckocsi manőverezik a német hadsereg 203-as harckocsizó-zászlóaljának bázisán, az augustdorfi Rommel tábornagy laktanyában Boris Pistorius német védelmi miniszter látogatása alatt, 2023. február 1-jén
Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel

Ahogyan arról a Narancs.hu is beszámolt csütörtökön egy, a TikTok-ra feltöltött videó szerint egy Leopard 2-es harckocsi jelent meg éjszaka Hős utcánál Budapesten, amely miatt az érintett útszakaszt átmenetelig le is zárták a forgalom elől. 

(Címlapképünk illusztráció)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Meghalt Vajda Mihály

  • narancs.hu

A Széchenyi-díjas magyar filozófus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, lapunk Egotrip rovatának szerzője 88 éves volt.