70 milliót fizet közvélemény-kutatásért a közmédia

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 28.

Belpol

Arra is kíváncsi, mennyire népszerűek a műsorvezetői.

70 millió forintos megbízásról szóló szerződést kötött a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a Társadalomkutató Kft.-vel, amely különböző közvélemény-kutatásokat készít a közmédiának a következő egy évben – írja a media1.hu.

Az MTVA közbeszerzést írt ki, erre egyedül jelentkezett a kft., eredetileg 30 milliós ajánlattal. A megbízás viszont már 70 millióról szól, a megállapodást szeptember 19-én írták alá a felek.

A Társadalomkutató Kft. három éve 94 millió forintért, tavaly 67 millióért végzett közvélemény-kutatásokat a közmédiának.

Az MTVA – amely idén 127 milliárd forintból gazdálkodik – többek közt azt szeretné megtudni, mennyire ismertek és kedveltek a műsorvezetői, hogyan ítélik meg a nézők a műsorait és sorozatait. Ezt telefonos és fókuszcsoportos közvélemény-kutatással fogja felmérni a kft.. Zenei ízléstesztről is szó van: a rádiókban lejátszott zeneszámokról budapesti, illetve vidéki nagyvárosi embereket kérdeznek. A Társadalomkutató Kft. 175 órányi tanácsot is ad az MTVA-nak, bevonva egy törökbálinti egyéni vállalkozót, alvállalkozóként.

A Media1 emlékeztet, hogy a Társadalomkutató Kft. ügyvezetője, Fekete-Somodi Ágnes régebben a kormányközeli Nézőpont Csoportnak is dolgozott. A Társadalomkutató Kft. székhelyén működik a Magyar Társadalomkutató Kft. is, amelynek egyik ügyvezetője Juhász Gyula, aki közben a Társadalomkutató Kft. kutatási igazgatója is. Ő nyilatkozott az M1 Híradójában arról, hogy kutatásaik szerint a megkérdezett magyarok négyötöde támogatta Budapesten az atlétikai világbajnokság megrendezését. Korábban kutatták már azt is, mit gondol a magyar közvélemény a paksi atomerőmű bővítéséről. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk