Klímabérletet vezetne be az ünnepektől az LMP

  • Narancs.hu/MTI
  • 2022. december 11.

Belpol

Legyen az ára 5000 forint, és fogadják el minden hazai tömegközlekedési eszközön.

Havi ötezer forintba kerülő, minden magyarországi tömegközlekedési eszközre érvényes klímabérlet bevezetését javasolja az LMP.

Gál József, az párt szóvivője vasárnapi online sajtótájékoztatóján azt mondta, a közelgő ünnepek remek alkalmat kínálnának ennek bevezetésére, hiszen például idén augusztus 20-án egységáras retúrjeggyel lehetett utazni, ami a cégeknek 25 millió forint pluszbevételt jelentett.

Gál szerint egy felelős kormánynak az lett volna a kötelessége, hogy ilyen súlyos energiaválság idején különböző ösztönzőkkel a tömegközlekedés felé terelje az autósokat. A magyar kormány azonban az autózást támogatta a tömegközlekedés fejlesztése helyett, mint mondta, „ennek ittuk meg a levét az elmúlt hetekben”, amikor üzemanyaghiány alakult ki az országban. A legzöldebb, a legracionálisabb és a legszociálisabb döntés tehát a klímabérlet bevezetése lenne az ünnepekre, ez alternatívája lenne az autós közlekedésnek, és javítaná a levegőminőséget is – emelte ki a politikus.

Gál József úgy látja, az LMP klímabérlet-javaslatát a kormány eddig „sem lenyelni, sem kiköpni nem tudta”, de ha a kormány – ahogy állítja magáról – valóban családbarát, akkor az ünnepek idejére bevezeti a klímabérletet.

Az LMP arra kér mindenkit, aki egyetért a párt törekvéseivel, írja alá petíciójukat a klimaberlet.hu oldalon.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk