Sztrájktérkép: 121 településen 6400-an csatlakoztak

  • narancs.hu
  • 2022. december 11.

Belpol

A Civil Közoktatási Platform a pedagógusok csütörtöki munkabeszüntetését is térképre vitte.

Térképen ábrázolja a Civil Közoktatási Platform, hol és mennyi pedagógus sztrájkolt Magyarországon december 8-án.

A szervezet vasárnap tette közzé a térképet. Külön mappán szemlélteti az eddigi összes tiltakozó akciót, tehát nemcsak a sztrájkot és a polgári engedetlenséget, hanem minden más megmozdulást feltüntetett rajta. 

A 2022/2023-as tanév őszi félévének tiltakozásaiban legalább 310 település ezer intézményében mintegy 2650 tiltakozó akciót tartottak a Civil Közoktatási Platform információi szerint. A szervezet közleménye hangsúlyozza, hogy a résztvevő intézmények kétharmada vidéki volt, és vannak olyan iskolák, ahol tíznél is több tiltakozást szerveztek.

A december 8-i térkép 121 település több mint 450 tiltakozó eseményét ábrázolja. Az eddigi információk szerint ezeken 6400 sztrájkoló dolgozó vett részt.

A tiltakozások száma több lehet ennél, a Civil Közoktatási Platform csak azokról értesült, amelyek szervezői adatokat közöltek a két tanárszakszervezettel, a  Tanítnék vagy a Tanárok a tanárokért mozgalommal.

„A munkabeszüntetésekről a tényleges adatok az oktatási kormányzat és a Klebelsberg Központ rendelkezésére állnak - de azokat nem hozza nyilvánosságra” – közölte a szervezet, amely tovább frissíti a térképet.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk