Kocsis Máté bocsánatot kért Jakab Pétertől

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 29.

Belpol

Jakab végrehajtót küldött a Fidesz frakcióvezetőjére. 

Bírósági döntés értelmében Kocsis Máté, Fidesz-frakcióvezető köteles bocsánatot kérni Jakab Pétertől, ugyanis tavaly azt állította, hogy a Jobbik akkori elnöke megfenyegetett egy embert. 

A pártból nemrégiben kilépett Jakab Mészáros Lőrinc egyik érdekeltségénél forgatott volna, amikor egy traktor a stábja elé tolatott, az akkori elnök szerint úgy, hogy majdnem rájuk ment. A kettejük összeszólalkozásáról videófelvétel is készült, Kocsis erről írta azt, hogy Jakab Péter veréssel fenyegette meg a munkást, de a bíróság szerint nem mondott igazat a frakcióvezető, amivel megsértette a jó hírnév védelméhez fűződő személyiségi jogot. A bocsánatkérés sokáig várattatot magára, ezért Jakab Péter végrehajtót küldött Kocsisra. 

Kocsis Máté vasárnap bocsánatot kért – a maga sajátos módján. Mint írta, „Peti úr bíróságra ment, mert megbántódott, és idén nyáron már végrehajtókkal fenyegetőzött”. „Végrehajtó persze nem jött, de kaptam nemrég egy levelet, mely egy kiváló bírósági döntést idéz, miszerint »sajnálkozásomat« kell kifejeznem Jakab Péter felé, hiszen ő nem is fenyegette meg a munkagépes embert. Peti Úr! Alulírott dr. Kocsis Máté, a Fővárosi Törvényszék 27.P.22.397/2021/5. számú bírósági meghagyásban foglaltakra figyelemmel, a bírósági meghagyásban megállapított jogsértés okán, amely szerint: »alperes megsértette a felperes jóhírnév védelméhez fűződő személyiségi jogát azzal, hogy a 2021. augusztus 28. napján 9 óra 58 perckor közzétett Facebook-bejegyzésében valótlanul állította felperesről, hogy veréssel fenyegetett meg egy munkagépen dolgozó melóst«, sajnálkozásom fejezem ki” – írta. 

Jakab erre azt reagálta a Facebookon, hogy bár „nem tűnt túl őszintének, de tegnap nagy nehezen csak bocsánatot kért. Most még csak tőlem. Eljön majd az idő, amikor az országtól fog. Hisz nektek is hazudott, amikor a bandájával együtt azt ígérte, hogy megvédik a rezsicsökkentést, vagy hogy támogatják majd a kisvállalkozásokat, vagy hogy lesz itt pénz béremelésre”. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?