Horthy-szobrot avatnak a Parlamentben

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 29.

Belpol

Kövér László kicsit beleköpött a Mi Hazánk levesébe, de az avatást ettől még megtartják. 

Kedd délelőtt a Mi Hazánk mogzalom az Országház épületében tervezte felavatni Horthy Miklós szobrát, amiről sajtómeghívót küldött ki. E szerint a Hazatérés Napján a párt teljes parlamenti frakciója részt vesz a szoboravatáson a parlamentben. 

Az esemény kedden 11 órakor úgynevezett Kék Társalgóban kezdődött volna, majd az Országgyűlés alelnöki irodájában, a főemelet 46-os szobában folytatódott volna (az alelnöki szobában áll majd a szobor). 

Ugyanakkor Kövér László házelnök kitiltotta a Mi Hazánk Horthy-szobor avatásáról szóló sajtótájékoztatóját a Kék Társalgóból, így a Szent Korona melletti helyiségben nem kerülhet sor az avatást megelőző eseményre, csak az Országház félemeleti sajtótermében, közölte a párt.

„Itt ismertetjük a Hazatérés Napjának bevezetését célzó országgyűlési határozati javaslatunkat is, melyet a második bécsi döntés évfordulóján, holnap nyújt be a Mi Hazánk” – írja a Mi Hazánk. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk