Kötcse: Orbán beszédében 2060-ig tartó Fidesz-kormányzást is emlegetett

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 16.

Belpol

2030-ra széteshet az EU, a magyar gazdaságpolitikát pedig a kínai államkapitalizmus mintájára szervezné.

Szeptember 10-én rendezték meg Kötcsén a 21. polgári pikniket, amely már hagyományosan annak a fórumnak számít, ahol a Fidesz-kormány elővezeti a közeli és középtávú terveit. Ennek megfelelően Orbán Viktor is beszédet tartott a nyilvánosság elől teljesen zárt eseményem-

Orbán beszédének részleteiről azonban idén kiszirvágott egy s más, írta meg a Szabad Európa. A piknik néhány a portálnak nyilatkozó résztevője arról számolt be, hogy a beszéd fő elemei közt volt, hogy Orbán Viktor ősszel megpróbálja majd megakadályozni, hogy az EU újabb hat hónappal meghosszabbítsa az Oroszországgal szembeni szankciókat, illetve az, hogy további családtámogatási intézkedések is vanna a kormáyn tarsolyában.

Emellett kiemelték, hogy elhangzott az is, a miniszterelnök szerint a Fidesz új generációjának akár 2060-ig képesnek kell lennie a kormányzásra. 

A beszédben az elmondottak szerint a legfontosabb elem Ukrajna és az ott zajló háború volt, ennek kapcsán Orbán kifejtette, hogy szerinte a háború 2030-ig is eltarthat, amelynek eredményeként Ukrajna akár területe harmadát-felét és elveszítheti. Terméezstesen kiemelte azt is, hogy szerinte Európa a szankciókkal lábon lőtte magát, és a szankciók okozta energiaválság miatt télen akár az európai ipar negyven százaléka is leállhat. Orbán elmondta, hogy ősszel várhatóan tárgyalnak az európai vezetők a szankciós csomag meghosszabbításáról, ezt azonban Orbán majd próbálja megakadályozni. Reményei szerint ezzel az állásponttal már nem sokáig elsz egyedül az EU-ban, mert bízik a közelgő olasz választások eredményében. 

Az EU-ról azt jósolta, hogy 2030-ra akár teljesen széteshet, az EU és az eurózóna is. Arról is beszélt, hogy 2040-re a francia városokban többségben lesznek a muzulmán bevándorlók, hozzátéve, hoyg e ez más uniós nagyvárosokban, fővárosokban is megtörténhet. Ennek kapcsán kifejtette, hogy ha ez megtörténik, át kell értékelni kapcsolatainkat ezekkel a fővárosokkal, mert kérdésessé válik, hogy  mennyire lehet majd európainak nevezni azt az országot, amelyikben az őshonos európai nemzetrészek néhány településre, kisebbségbe szorulnak. Orbán víziója persze az, hoyg mire ideér Európa a V4-ek erős hatalmi központtá válnak. Orbán azt is felvetette, hogy 2030-ra, ha  a V4-ek nettó befizető tagállammá válnak az EU-ban, akkor el kell gondolkozni azon, van-e értelme az EU-tagságnak, mit ad az EU MAgyarországnak, és ha erre nicns pozitív válasz, le kell vonni a következtetéseket.

A gazdaságpolitikájáról elmondta, hogy ő ár 2010-ben látta, hogy Kína fel fog emelkedni a globális gazdaságban, mert a kínai államkapitalizmus nagyon hatékony, épp ezért ő hasonló gazdasági modellt kialakítani Magyarországon.

Orbán a fontos témák közt a demográfiát is kiemelte, miszerint mindent meg fog tenni a népességnövekedésért, ezért két héten belül újabb családtámogatási intézkedéseket vezetnek be.

A Fidesz jövőjéről azt mondta: már folyamatban van az új generáció tudatos kinevelése, akik jól képzettek és képesek kormányozni, 2030 után akár 2060-ig is. A NER-t pedig nemzetiből Nemzetközi Együttműködés Rendszeré kell kibővíteni, ezért zajlik már most a Fidesz hálózatépítése a nmezetközi konzervatív körökkel.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.