Egy I. kerületi klinika lakói lettek az időközi választás előtt a Fidelitas-alelnök és ismerősei

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 16.

Belpol

Micsoda véletlen?! A lakcímváltoztatással az érintettek akár szavazhattak is.

Körülbelül húsz, a Fidelitashoz köthető személy költözött be egy Ostrom utcai magánklinika címére épp az I. kerületi időközi önkormányzati választást megelőző napokban – írta meg24.hu a Momentum információi alapján. Mindez azért érdekes, mert a frissen bejelentkezett személyek az új lakcímük okán akár szavazhattak is az időközi választás során.

Mint ismert, a választáson több ellenzéki párt által is támogatott momentumos jelölt kikapott:

60 szavazattal maradt alul a Fidesz-KDNP jelöltjével szemben.

Az I. kerület 5. számú egyéni választókerületében a fideszes Fazekas Csillát választották meg. Mint ismert, azért kellett választást tartani, mert a körzet korábbi képviselője és alpolgármestere, az azóta a Momentum pártelnökévé választott Gelencsér Ferenc listáról bejutott a parlamentbe. Az alpolgármesteri posztotmunkatársa, Korsós Borbála vette át, ő is indult el a megüresedett képviselői helyért, ám nem kapott elég szavazatot.

Korsós szerint a választás nem volt tiszta, mert a birtokába került bizonyítékokból kiderült, augusztus eleje és múlt vasárnap, vagyis a szeptember 11-én zajlott választás között gyanúsan sokan létesítettek lakcímet a választókerületbe tartozó Ostrom utca 16. szám alatt. A momentumos politikus szerint a megjelölt személyek az augusztus 4-én a rendelkezésére bocsátott névjegyzékben még nem szerepeltek. Az ellenzéki képviselő ezért kifogást nyújtott be a választási bizottságnál.

Szerinte az érintettek az I. kerülethez valójában és életvitelszerűen nem kötődnek, ellenben egy részük a Fidesz ifjúsági szervezetéhez vagy Fidelitas-tagokhoz kapcsolható, ezért kérte a jogsértés megállapítását.

24.hu az érintett személyek közül többeket is beazonosított az Opten céginformációs adatbázis alapján. Az újdonsült I. kerületi lakosok között van Baczkó Norbert, a Fidelitas alelnöke, aki a Fidesz listás országgyűlési képviselőjelöltje is volt az április 3-i választáson, egyébként a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda munkatársa.

De ugyanarra a lakcímre jelentkezett be az adatok alapján

Hurta Adrienn, aki korábban a Budavári Önkormányzat egyik bizottságának nem képviselő tagja volt, aki kormányzati tanácsadóként dolgozott az Emmi megbízásából tavaly december és idén május között.

Orbán Gergely, aki korábban a Fidesz EP-képviselőjének, Deli Andornak volt a gyakornoka, a budapesti Fidelitas egyik koordinátora, valamint a székesfehérvári Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség korábbi tagja.

A lap rajtuk kívül még Baczkó Norbert számos – közszereplőnek nem minősülő – ismerősét találta meg az Ostrom utca 16. szám alatti bérház lakásaiba frissen bejelentkezők között. De akad olyan is, akinek még az édesanyja is erre a címre jelentkezett be a választás előtt.

Ráadásul a tulajdoni lapok szerint a szóban forgó I. kerületi lakóhelyként szolgáló hat ingatlan egyaránt két, járóbeteg-ellátással foglalkozó cég tulajdonában van, mert a bérházban egy egészségügyi centrum működik. A cégek Babai László érdekeltségébe tartoznak, aki a Magyar Életmód Orvostani Társaság elnöke.

A 24.hu megkereste Baczkó Norbertet, hogy az új lakcímlétesítéséről érdeklődjön, de nem adott érdemi választ ez ügyben, csak annyit mondott: ő Böröcz László munkáját fogja segíteni a kerületben. Baczkót arról is kérdezték, hogy élve az új lakcím nyújtotta lehetőséggel elment-e szavazni az időközi választáson, amire azt felelte, hogy ez magánügy.

24.hu kiemelte, hogy a fiktív lakcímbejelentés egy tavaly őszi törvénymódosítás értelmében már nem számít bűncselekménynek.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk