Kovács Zoltán államtitkár elütött egy gyereket
KovacsZoltan1533_top_story_lead.jpg

Kovács Zoltán államtitkár elütött egy gyereket

  • MTI
  • 2019. május 30.

Belpol

Nem zebrán történt a baleset.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleményében azt írta: a II. kerületi Hűvösvölgyi út egyik gyalogos átkelőhelyétől mintegy harminc méterre egy 14 éves gyerek szaladt át az úttesten csütörtök délután az ott szolgálati autóval haladó Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár elé.
Az államtitkár az ütközést nem tudta elkerülni, a budakeszi fiatalt a mentőszolgálat fejsérüléssel szállította kórházba.
A rendőrség megkezdte a baleset körülményeinek vizsgálatát - írta a BRFK.
Kovács Zoltán az MTI-nek azt mondta: a közlekedési szabályokat betartva közlekedett a Hűvösvölgyi úton, amikor kiszaladt elé a fiatal, akit szerencsétlen módon elgázolt. Ő maga hívta ki a rendőrséget és a mentőket. Végig próbált segíteni, együttműködött a hatóságokkal. A helyszínelés véget ért - közölte az államtitkár, kiemelve: bízik abban, hogy nincs komolyabb baja a fiúnak.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.