Köves Slomóék kiszállnak a 168 Órából és a Klubrádióból

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 30.

Belpol

A Pesti Hírlap tulajdonosának, Milkovics Pálnak adják át az irányítást.

Kivonul a 168 Órából és a Klubrádióból az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség, illetve a hozzájuk köthető nemzetközi támogatói kör - jelentette be Köves Slomó vezető rabbi a HVG-nek adott interjújában.

A 168 Órát teljes egészében az EMIH-hez szorosan kötődő Brit Media Kft. tulajdonolja, a Klubrádióban pedig kisebbségi tulajdonrésze van a cégnek. Köves Slomó szerint az irányítási jogokat, később pedig a tulajdonjogokat is átadják Milkovics Pálnak, a Pesti Hírlap alapítójának.

Milkovics nyáron már szerzett egy 20 százalék körüli tulajdonrészt a Brit Mediában, illetve ő lett a társaság vezérigazgatója is. Egyik első intézkedéseként menesztette a 168 Óra éléről Rózsa Péter főszerkesztőt, amiért a lap egy Orbán-családról készült fotóval illusztrálta egyik, a kormány családpolitikájáról szóló cikkét.

Köves Slomó az EMIH hátralépését azzal magyarázza, hogy "a nyilvánosság politikai polarizáltsága és a hideg polgárháborús viszonyok miatt a helyzet egyelőre nem érett az általunk képviselt értékelvű megközelítésre." Az interjúból nem derül ki, hogy mi lesz a szintén EMIH-érdekeltség neokohn.hu sorsa.

Hogy Milkovics nagyobb szerepet kaphat, azt már a Magyar Narancs egy héttel ezelőtti cikkében is valószínűsítettük, amikor a Klubrádió frekvenciaügyéről írtunk.

A klubrádiósok bizakodnak: nincs olyan forgatókönyv, ami szerint megszűnne a rádió

Ha minden kötél szakad, még mindig ott az internet. A csütörtökön megjelenő nyomtatott Magyar Narancsban hosszú riportot közlünk arról, milyen helyzetbe került a Klubrádió azután, hogy a Médiatanács nem hosszabbította meg februárban lejáró frekvenciahasználati engedélyüket. Néhány részlet a cikkből: A Médiatanács új pályázat kiírását tervezi a frekvenciára, amelyen továbbra is közösségi rádió működne.

Neked ajánljuk

Dobosviccek

„Srácok, van kedvetek meghallgatni a szerzeményeimet?”, szól az egyik legelcsépeltebb dobosvicc csattanója. A közvélekedés szerint a dobosok tipikusan háttérbe húzódó, nem túl izgalmas figurák, de ahogy Dave Grohl, Phil Collins, Don Henley vagy akár Szikora Róbert példája mutatja, megfelelő tehetséggel és szorgalommal belőlük is lehetnek nagy sztárok. Az elmúlt hetekben két neves angol zenekar dobosa is szólóalbumot jelentetett meg – mindkét lemezre érdemes időt szakítani.

Hordta a jelet

  • - minek -

Mátyás Attila számos zenekaron és zenei korszakon átívelő, lassan négy évtizedes pályafutásában különleges epizód a rövid ideig létező Agnus Dei (Isten báránya) zenekar.

Intimebb invenciók

Bacsó Kristóf legutóbbi szerzői anyaga nem konceptlemez, a szaxofonos nem szokott ilyeneket készíteni. A gondolatok, a képzetek, a keresztutalások sokkal összetettebben bontakoznak ki dallamaiból és témáiból, mint hogy kiragasszon egy képet középre, és a körül motozzon a lemez végéig. Bacsó az irányadó jazzalkotók közé emelkedett a rá jellemző nyugodt, intellektuális megközelítéssel; a saját együttesein kívül elsősorban a Modern Art Orchestra szaxofon szólamvezetőjeként és a Zeneakadémia jazz tanszékének élén.