Köves Slomóék kiszállnak a 168 Órából és a Klubrádióból

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 30.

Belpol

A Pesti Hírlap tulajdonosának, Milkovics Pálnak adják át az irányítást.

Kivonul a 168 Órából és a Klubrádióból az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség, illetve a hozzájuk köthető nemzetközi támogatói kör - jelentette be Köves Slomó vezető rabbi a HVG-nek adott interjújában.

A 168 Órát teljes egészében az EMIH-hez szorosan kötődő Brit Media Kft. tulajdonolja, a Klubrádióban pedig kisebbségi tulajdonrésze van a cégnek. Köves Slomó szerint az irányítási jogokat, később pedig a tulajdonjogokat is átadják Milkovics Pálnak, a Pesti Hírlap alapítójának.

Milkovics nyáron már szerzett egy 20 százalék körüli tulajdonrészt a Brit Mediában, illetve ő lett a társaság vezérigazgatója is. Egyik első intézkedéseként menesztette a 168 Óra éléről Rózsa Péter főszerkesztőt, amiért a lap egy Orbán-családról készült fotóval illusztrálta egyik, a kormány családpolitikájáról szóló cikkét.

Köves Slomó az EMIH hátralépését azzal magyarázza, hogy "a nyilvánosság politikai polarizáltsága és a hideg polgárháborús viszonyok miatt a helyzet egyelőre nem érett az általunk képviselt értékelvű megközelítésre." Az interjúból nem derül ki, hogy mi lesz a szintén EMIH-érdekeltség neokohn.hu sorsa.

Hogy Milkovics nagyobb szerepet kaphat, azt már a Magyar Narancs egy héttel ezelőtti cikkében is valószínűsítettük, amikor a Klubrádió frekvenciaügyéről írtunk.

A klubrádiósok bizakodnak: nincs olyan forgatókönyv, ami szerint megszűnne a rádió

Ha minden kötél szakad, még mindig ott az internet. A csütörtökön megjelenő nyomtatott Magyar Narancsban hosszú riportot közlünk arról, milyen helyzetbe került a Klubrádió azután, hogy a Médiatanács nem hosszabbította meg februárban lejáró frekvenciahasználati engedélyüket. Néhány részlet a cikkből: A Médiatanács új pályázat kiírását tervezi a frekvenciára, amelyen továbbra is közösségi rádió működne.

Figyelmébe ajánljuk