A hátsó bejáraton próbált bejutni az SZFE újonnan kinevezett kancellárja, a hallgatók útját állták

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 30.

Belpol

A kuratóriumot és annak döntéseit továbbra is illegitimnek tekintik.

Közleményben magyarázták el az SZFE hallgatói, miért nem engedték be Szarka Gábort, a Vidnyánszky Attila-féle kuratórium által újonnan kinevezett kancellárt az egyetemükre.

Nem engedték be az SZFE tiltakozó diákjai az új kancellárt az egyetem épületébe

Vidnyánszky újdonsült kinevezettje, a katonatiszt kancellár fennakadt a blokádon. "Az SZFE polgárai közül tucatnyian meggátolták Szarka Gábort abban, hogy belépjen az egyetem épületébe, és aktívan közreműködhessen az átadás-átvétel folyamatában" - olvasható a Vidnyánszky Attila vezette kuratórium közleményében. Mint arról lapunk is beszámolt, a Színház- és Filmművészetért Alapítvány 2020.

A végzettsége szerint katonatiszt vezető kinevezéséről a hallgatók mindössze 20 perccel a be nem jelentett látogatás előtt értesültek. "Szarka Gábor nem próbálkozott a látványosan őrzött, a sajtó- és az érdeklődők által folyamatosan figyelemmel követett Vas utcai főbejáratnál – a parkolón keresztül szerette volna megközelíteni az épületet, ám az itt őrködő hallgatók természetesen feltartották őt. Nagyjából tízfős rögtönzött fogadóbizottságot állítottak, akik felkérték, hogy távozzon és tájékoztatták arról, hogy nem ismerik el a Színház- és Filmművészetért Alapítvány kuratóriumát, így annak döntéseit sem – ennél fogva Dr. Szarka Gábort nem tekintik az egyetem polgárának" - álla közleményben.

A hallgatók továbbra is az Innovációs és Technológiai Minisztériummal szeretnének tárgyalni, a kancellári átadás-átvétel folyamatát pedig aggályosnak tartják.

Figyelmébe ajánljuk