Közel 50 ezer választási rezsiutalvány nem ért célba

  • narancs.hu
  • 2019. október 25.

Belpol

Nyugdíjasok nem jutottak hozzá a támogatáshoz.

Több mint 48 ezer rezsiutalvány kézbesítése volt sikertelen – mondta a Portfolio.hu-nak Karácsony Mihály, a Nyugdíjas Parlament Országos Egyesületének (NYPOE) elnöke.

A kormány az önkormányzati választások előtt kezdte osztogatni a rezsiutalványokat, melyeket három darab 3 ezer forintos címletben kaptak meg a jogosultak, postai úton. Az utalványokat földgáz- és villamosenergia szolgáltatás kifizetéséhez lehet felhasználni.

Csakhogy Karácsony Mihály - aki közérdekű adatigényléssel fordult a Magyar Postához - szerint ezek közül több tízezer nem ért célba. Ugyanis a Posta megpróbálja kivinni a címre, ha nem jár sikerrel, akkor egy ideig a postán marad, hátha jelentkezik érte a címzett. Ha nem, a Posta visszaküldi a feladónak, az Államkincstárnak.

Karácsony szerint sokakat azért nem értek el, mert kórházban voltak, esetleg már a gyerekeikkel élnek, idősek otthonában laknak, vagy túl idősek ahhoz, hogy elsétáljanak a postafiókba. Ezért a Nyugdíjas Parlament azt javasolja, hogy a kézbesítetlen utalványok értékével növeljék meg a jövő évi költségvetési törvényben szereplő 800 millió forintos, több éve változatlan méltányossági nyugdíjemelésre biztosított keretet.

Neked ajánljuk