Külön kórházi részleget kapnak az erőszakos betegek

  • narancs.hu
  • 2023. július 18.

Belpol

Orbán Viktor rendeletben döntött a programról. 

Átment a társadalmi egyeztetésen, hogy elkülönített kórházi részleget kapjanak az erőszakos pszichiátriai betegek. Megjelent a Magyar Közlönyben Orbán Viktor miniszterelnök rendelete, amely október 1-jén lép hatályba – írja a 24.hu

rendeletet értelmében az emelt biztonságú pszichiátriai osztály Pilot programban (Biztonsági pszichiátriai program) az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet vesz részt. 

A Biztonsági pszichiátriai program havi fix díja 45 451 884 forint lesz legalább 12 hónapig.

Utána az eredmények alapján az egészségbiztosításért felelős miniszter hozzájárulásával egy alkalommal a program egy évig meghosszabbítható lesz. Az emelt szintű biztonságú pszichiátriai osztályon kifejezetten a violens (erőszakos) betegeket kezelik majd. A programra az idei költségvetésből a gyógyító-megelőző ellátás céltartalék terhére 136,4 millió forintot kell Varga Mihály pénzügyminiszternek biztosítania. Jövőre ez az összeg már 545,5 millió forint lesz, írja a portál. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.

Lefotózta a Kígyó-sziget egyik védőjét, aki visszaszólt az oroszoknak

Emeric Lhuisset fotográfus fényképein valódi harctereket és igazi katonákat látunk, még akkor is, ha a kompozíció klasszikus festményeket idéz. Mi a viszonya valóságnak és beállításnak, hogyan nyerhetik vissza hangjukat a történelem tényleges főszereplői, és hogyan sikerült lefotózni a Kígyó-sziget védőjét, aki rádión szólt be az orosz hadihajónak? Budapesti kiállítása apropóján beszélgettünk.