LMP: Akkugyárügyben az Unióra sem számíthatunk

  • narancs.hu
  • 2023. március 5.

Belpol

A jogállami keménykedés a felszín, az EU intézményei is nagyvállalati érdekeket szolgálnak a párt szerint.

Bár jogállami ügyekben keménykedik, az Európai Bizottság a multinacionális vállalatok és lobbicsoportok érdekeit szolgálja, ezért támogatja a magyar kormány gazdaságpolitikáját, amely kiszolgálja a nagyvállalatokat, így a német autógyártókat és távol-keleti akkumulátorgyártóikat – így látja Tetlák Örs, az LMP országos elnökségének tagja, Érd alpolgármestere.

Az ellenzéki politikus vasárnap tartott online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, ez a magyarázata annak, hogy a bizottság rendben találta azt a 90 millió eurós támogatást, amelyet a magyar kormány a gödi Samsung gyárnak adott.

Tetlák olvasatában a bizottságnak tökéletesen megfelel, hogy a magyar kormány az adófizetők pénzéből hozzájárul a magyar termőföldek és az ivóvíz szennyezéséhez, és nem érdekli, hogy akik e támogatott üzemek közelében élnek, azok életminősége romlik a környezeti terhelés következtében. 

Az ellenzéki politikus ezt a folyamatot akkumulátorgyarmatosításnak nevezi, amely ellen, a magyar családok jövőjének eladása ellen az LMP továbbra is harcol, de tisztában van azzal, hogy ebben a harcban nem számíthat partnerként „a magyar kormányra, sem az unió bürokratáira”, mert közöttük stratégiai szövetség köttetett ez ügyben.

„Sunnyog” a Fidesz Tetlák szerint akkugyárügyben, mert képviselői nem mennek el a témában összehívott bizottsági ülésekre, viszont alákérdezős beszélgetéseken részt vesznek, és ott a profitérdekeknek megfelelő érveket hangoztatják.

Az LMP reméli, a Nemzeti Választási Bizottság átengedi a párt népszavazási kezdeményezését ez ügyben. Tüntetést is szervez március 20-án fél hatra Győrben a városháza elé, a Győrszentivánban tervezett akkumulátorgyár ellen.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk