Válaszokat vár a Szikra Mozgalom a kitörés-napi bűncselekmény ügyében

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. március 4.

Belpol

A mozgalom egyik aktivistáját azzal gyanúsította a rendőrség, hogy részt vett egy támadásban, de a bizonyítékok nem ismertek. 

A Párbeszéd azt kéri a rendőrségtől, hogy tisztázza, mi történt a kitörés napi támadások ügyében - közölte Jámbor András, a Szikra Mozgalom elnökségi tagja, a Párbeszéd országgyűlési képviselője szombati, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatóján. A három hete Budapesten történt, több erőszakos bűncselekménnyel kapcsolatban a Szikra Mozgalom egyik aktivistáját is meggyanúsították, véleménye szerint azonban ehhez a bizonyítékok nem elegendőek.

Az érintett nőt a kabátja és a sálja alapján vélték azonosítani, ám ez utóbb kevésnek bizonyult, de így is két hetet töltött előzetes letartóztatásban. Jámbor így arra kéri a nyomozó hatóságot, hozza nyilvánosságra a bizonyítékokat, valamint vizsgálja ki, hogyan szivárgott ki tagjuk, valamint családjának, élettársának neve, Facebook-profilja. Az incidens után ugyanis több sajtóorgánum is képpel, névvel kész tényként kezelve írt arról, hogy a nő is részt vett az erőszakos cselekményben. A nő saját állítása szerint nem is tartózkodott a városban a kérdéses időpontban. 

A képviselő sajtótájékoztatóján kérte azt is, mondja ki a nyomozóhatóság, hogy sem vele, sem a Szikra Mozgalommal kapcsolatban semmilyen eljárás nem folyik, semmilyen bizonyíték nincsen, ami arra utalna, hogy közük lenne az erőszakos cselekményekhez. Jámbor András szerint mivel az elmúlt hónapokban a Szikra és ő maga is olyan ügyekbe állt bele, amelyek nem kedveznek a kormányzatnak, ezért lejárató kampány indult ellenük.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk