Plusz szabadnapokat biztosít a II. kerület a hozzátartozójukat otthon ápoló dolgozóinak

  • narancs.hu
  • 2023. március 5.

Belpol

Hasonló intézkedést javasolnak a kerületi cégeknek is.

A törvény szerint járó öt helyett mostantól évente tíz plusz szabadnapot kapnak a II. kerületi önkormányzat azon dolgozói, akik közeli hozzátartozójukat ápolják odahaza – jelentette be Őrsi Gergely, a kerület ellenzéki polgármestere a Facebook-oldalán. A posztot a 444 vette észre.

A kerület vezetése hasonló intézkedést javasol a kerületi cégeknek, és felterjeszti a módosítást az Országgyűlésnek is. Az önkormányzat emellett arról is döntött, hogy öt plusz szabadnapot ad a kisgyermekes férfi dolgozóinak is, amit a gyermek születését követő második hónaptól a gyermek egy éves koráig vehetnek ki. Továbbá azok az önkormányzati dolgozók, akik egy évben legalább egyszer elmennek méhnyakrákszűrésre, emlőrákszűrésre vagy prosztatarákszűrésre, teljes szabadnapot kapnak a vizsgálat napjára.

„A II. kerületi önkormányzatnál meggyőződésünk, hogy a szabadság a pihenés és a kikapcsolódás ideje, de tudjuk, hogy számos más élethelyzetben kénytelenek a dolgozók szabadságukat felhasználni. Annak érdekében, hogy a szabadidőt pihenéssel, feltöltődéssel tölthessék kollégáink, igyekszünk plusz szabadnapokat biztosítani a speciális élethelyzetek kezelésére” – fogalmazott posztjában Őrsi Gergely.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk