Ma délután négyig kell eltávolítani a választási plakátokat

  • narancs.hu
  • 2024. július 9.

Belpol

A határidő lejárta után az önkormányzatok is leszedhetik a plakátokat, a költségeket pedig kiszámlázhatják.

Az önkormányzati és európai parlamenti választáson indult jelölteknek és jelölőszervezeteknek kedd délután 16 óráig kell eltávolítaniuk a kampányidőszakban elhelyezett plakátjaikat – írja az MTI.

A választási eljárási törvény szerint a plakátokat annak kell eltávolítania, aki elhelyezte vagy akinek az érdekében elhelyezték azokat.

A választási bizottságoknak nincs hatáskörük eljárni a határidőre el nem távolított plakátok ügyében. Ha a hirdetményeket nem távolítják el a szavazás napja után 30 napon belül, tehát július 9-ig, az önkormányzatoknak kell eljárniuk. Az önkormányzatok a határidő lejárta után maguk is eltávolíthatják a plakátokat, majd a költségeket kiszámlázhatják.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk