Leváltják a bicskei iskolaigazgatót, aki testnevelő tanárként alkalmazta K. Endrét

  • narancs.hu
  • 2024. július 9.

Belpol

A tankerület „súlyos szakmai és etikai kifogások” miatt nem támogatta a pályázatát.

A Belügyminisztérium döntésének értelmében Bárányos János fideszes önkormányzati képviselőnek el kell hagynia a bicskei Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola igazgatói posztját – írja a 24.hu.

Az illetékes tankerület még 2018-ban nehezményezte, hogy az igazgató „nem tett semmit” az ellen, hogy a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettese, a pedofil igazgató bűnsegédjeként megvádolt K. Endre testnevelőként az iskolában dolgozhasson. Ennek ellenére csak a kegyelmi botrány kirobbanása után fél évvel döntöttek úgy, hogy

„súlyos szakmai és etikai kifogások” miatt nem támogatják az igazgató mandátumának meghosszabbítását.

A Bárányos János egy Facebookra feltöltött videóban elmondta, vezetői pályázatát sem a Székesfehérvári Tankerületi Központ, sem a Klebelsberg Központ, sem a Belügyminisztérium nem támogatta, így 27 év után, augusztus 15-én megszűnik az igazgatói tisztsége. „Hirtelen alkalmatlan lettem a feladat ellátására” – fogalmaz a videóban Bárányos, hozzátéve, szeptembertől beosztott pedagógusként dolgozik az intézményben. Szülők, tanárok és egykori diákok még a bejelentés napján petíciót indítottak, amelyben tiltakozásuk indoklásaként hosszan méltatják az igazgató érdemeit.

Az RTL 2018-ban készített riportot arról, hogy az igazgató testnevelő tanárként alkalmazta K. Endrét, mialatt a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettese ellen a büntetőeljárás volt folyamatban kényszerítés miatt. A 24.hu úgy tudja, amikor K. Endre az iskola alkalmazottja lett, még nem kezdődött meg vele szemben az eljárás.

Akkor az illetékes Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója, Török Szabolcs azonnali hatállyal felmentette K. Endért a munkavégzés alól, közalkalmazotti jogviszonyát megszüntették. A tankerületi igazgató akkor azt mondta, Bárányos „nem tett semmit”, pedig már tudta, hogy mivel vádolják K. Endrét. Egy helyi ügyekre rálátó pedagógus a 24.hu-nak azt mondta, Bárányos ellen 2018-ban fegyelmi eljárás is indult, amely azonban nem talált visszaélést, 2019-ben az igazgató újra pályázott, és folytathatta a munkát az iskola élén.

A lap megkeresésére Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központot igazgatója válaszában azt írta: „A jelenlegi igazgató munkájával szemben súlyos szakmai és etikai kifogások is felmerültek, amelyeket a tankerület eljuttatott a döntést meghozó miniszterhez, és nem javasolta a pályázó kinevezését. A tankerületi központ a miniszteri döntés alapján megteszi a szükséges lépéseket, hogy az oktató-nevelő munka zavartalanul induljon el szeptemberben.”

(Címlapképünk illusztráció)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Post mortem

Az egész világot megrázó szörnyűségeknél gyakran előkerül a tettes ízlése – nem akarjuk elhinni, hogy egy átlagos ember is követhet el borzalmas dolgokat, keressük a furcsaságokat, az előjeleket, amelyeknek gyanúsnak kellett volna lenniük.

A szellemek ereje

  • - turcsányi -

Johnny Lobónak nehéz élete volt. Már a háború korai szakaszában megjárta Vietnamot, s hazatérve polgárjogi harcosnak állt; az indiánok jogaiért küzdött. 

A messzi káosz

„Mi ez az utazás nevű dolog? Miért nem hagyjuk abba idővel? Hát sosem nő be a fejünk lágya?” – tette fel ezt a három költői kérdést a szerző 2014-ben, utazós blogjának utolsó bejegyzésében.

Egy macska, egy lótusz

Egyiptommal és a fáraókkal krimitől a sorsjegyen át egészen a bútordarabokig bármit el lehetett adni már 100–150 évvel ezelőtt is. Az egyiptománia kutatása viszonylag fiatal terület, általában egyiptológusok vagy régészek, történészek foglalkoznak a témával, mellékprojektként. A fogalomba bármely egyiptomi motívum felhasználása beletartozik úgy is, hogy a kontextus teljesen független az egyiptomi kultúrától.