Megduplázta a kormány a NAV által kiszabható bírságok összegét

  • narancs.hu
  • 2024. július 9.

Belpol

Az új büntetési tételek augusztus 1-től érvényesek.

Megduplázta a kormány a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által kiszabható pénzbüntetési tételeket – írja a friss Magyar Közlöny alapján a hvg.hu.

A sima mulasztási bírság tetőértéke természetes személyek esetében az eddigi 200 ezer forintról 400 ezerre ugrik, míg a nem természetes személy adózóknál 500 ezerről egymillióra.

Ha valaki be nem jelentett munkaerőt foglalkoztat, azt mostantól az eddigi egymillió helyett kétmillió forintig lehet büntetni és ugyanekkora büntetésre számíthat az is, aki a számlaadási, vagy az iratmegőrzési kötelezettségének nem tesz eleget. Az új büntetési tételek augusztus 1-től érvényesek.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk