Ma több helyen is tartanak időközi választást

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. december 4.

Belpol

Van, ahol a polgármester lemondása miatt.

Három településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: Pázmándon a képviselő-testület feloszlása miatt polgármestert és képviselőket választanak, Kisunyomban és Szentlőrinckátán pedig polgármestert.

A Fejér megyei Pázmándon a képviselő-testület szeptemberben döntött arról, hogy feloszlik, ezért most polgármestert és önkormányzati képviselőt kell választania a több mint 1800 választópolgárnak. A polgármester-választáson két független jelölt indul, a hattagú képviselő-testületbe kerülésért tizenhárom független jelölt verseng.

A Vas megyei Kisunyom községben azért kell időközi polgármester-választást tartani, mert a korábbi településvezető lemondott. A választáson két független jelölt indul, a választói névjegyzékben közel 370-en szerepelnek.

A Pest megyei Szentlőrinckátán szintén a korábbi polgármester lemondása miatt tartanak időközi választást. A tisztségért egy független jelölt indul, a választáson 1500 helybéli vehet részt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajólád roma nemzetiségi választói települési nemzetiségi önkormányzati képviselőket választottak volna ma, de ez a választás a szükséges számú jelölt hiányában elmarad.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk