Mikulás megérkezett a párhuzamos valóságba

  • Narancs.hu/MTI
  • 2022. december 3.

Belpol

A családok érdeke az első, hangzott el a Télapó előtt a fideszes államtitkár-helyettestől.

Miközben a Bajcsy-Zsilinszky úton többezres tüntetés zajlik az oktatás helyzetéért, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) fiatalokért felelős helyettes államtitkárához megjött a Mikulás. Nagy-Vargha Zsófia az egyszülős családoknak szervezett Mikulás-ünnepségen elmondta, minden intézkedést úgy hoznak meg, hogy szem előtt tartják a családok érdekeit.

Nagy-Vargha szerint a gyermekeket egyedül nevelő szülők ma már többlettámogatásra jogosultak, emelt összegű családi pótlékot kapnak, az árvaellátást pedig idén januártól a kormány a duplájára emelte, hogy ezzel is segítse a nehéz helyzetben élőket. A gyermekeket egyedül nevelő családok is igénybe vehetik a családi kedvezményeket, a csokot, az otthonteremtési támogatást.

 
Résztvevők az egyszülős családoknak szervezett Mikulásünnepségen a budapesti Egyszülős Központban 2022. december 3-án.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán
 

 

Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője elmondta, hogy Magyarországon körülbelül félmillió olyan gyerek él, aki vagy csak az édesapjával vagy csak az édesanyjával nevelkedik, ez nagyjából 300 ezer családot jelent. A központ az elmúlt 4,5 évben több mint 27 ezer egyszülős családnak nyújtott valamilyen támogatást, segítséget.

A minisztérium főzőversenyt hirdet egyszülős családokban élő gyerekeknek, akik a versenyen 15 éves korig vehetnek részt, a jövő hét elejéig jelentkezhetnek. A nyeremények között lesz főző kurzus, valamint 5 darab körülbelül 50 000 forint értékű csomag, ami a családokat szintén a főzésben, a karácsonyra való felkészülésben segíti. Erről az egyszulo.hu oldalon lehet tájékozódni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk