Magyar Kétfarkú Kutya Párt: „Örömmel támogatjuk a kormány űrbázisát”

  • -legát-
  • 2017.03.01 13:03

Belpol

A kormány 3 milliárdot adott, hogy „space-bázis” épüljön Gyulaházán, Farkas Bertalan szülőhelyén, ami azért is érdekes, mert hasonlót a Magyar Kétfarkú Kutya Párt is ígért. A párt vezetőjét kérdeztük.

magyarnarancs.hu: Mi a véleménye a tervezett „space-bázisról”?

Kovács Gergely: Mi, a patafizika nagy tisztelőinként, minden fölösleges beruházást örömmel támogatunk. A „space-bázis”, bármit is jelentsen az, rengeteg fiktív problémára megoldást nyújthat.

magyarnarancs.hu: Jó helyszínnek találja Gyulaházát?

KG: Amennyiben valóban létezik ilyen nevű település, az esetben igen.

magyarnarancs.hu: Elég lesz 3 milliárd?

KG: Természetesen kevés, de szerencsére tudjuk, hogy végül úgyis négyszer ennyibe fog kerülni, az nagyjából elég lesz.

false

Fotó: Sióréti Gábormagyarnarancs.hu: Önök Felcsútra ígértek űrállomást. Továbbra is fenntartják ezt?

KG: Hogyne! Nyáron kezdjük meg a munkálatokat. Annyit pontosítanék, hogy mi nem űrállomást ígértünk, hanem épülő űrállomást.

false

 

Fotó: Magyar Kétfarkú Kutya Párt

magyarnarancs: Voltak-e űrügyben titkos tárgyalások a kormánnyal?

KG: Voltak. A szíriuszival és a ganümédeszivel.

magyarnarancs.hu: Milyen eredménnyel jártak?

KG: Sikeres tárgyalásokat folytattunk. Ők továbbra is fenntartják, hogy nem pusztítják el a Földet, ha mi nyerjük jövőre a választást.

Neked ajánljuk

Szécsi Noémi: Nem és nem

  • Szécsi Noémi

Erős szíve legyen annak, aki kicsavarja az olvasó tömegek kezéből a Jókaijukat. Ez egy szent kötelék, elszakíthatatlan.

Gépre kötve

Magyar közéleti influenszer nem robbantott nagyobbat az elmúlt időszakban, mint Gulyás Márton a Partizán elindításával. De itt rögtön tisztáznunk kellene, hogy mi is pontosan az a felület, ahol a Partizán működik.

Határkeresők

Leszbikus anyák, bocsánatot kérő gyilkosok, a mennyországba beszívva-bemargaritázva igyekvő floridai nyugdíjasok. Megnéztünk pár filmet az idei BIDF programjából.

A sötétség oldalvizein

  • Bacsadi Zsófia

Sokáig úgy tűnhetett, hogy a holokauszt marad a zsidókról zsidók által mesélt történetek sarokköve, a meghatározó trauma, amely évtizedek múltán is formálja az elbeszélést és a népirtás után született generációk identitását.

Lawrence Ferlinghetti (1919–2021)

  • Kálmán C. György

Nyilván vannak néhányan, szerencsések, akik személyesen is ismerték, magyarok is. Biztosan csupa jó emlékük van róla, azt hiszem, hogy szívélyes, kedves, kedélyes vendéglátó lehetett.

„Dúdolok neki Prokofjevet”

  • Soós Tamás

Játszik az agyafúrtan rockos Óriásban és az írókat könnyűzenészekkel összehozó Rájátszásban, de az elmúlt években szólóban találkozhattunk vele. Apaságról, Háy-versekről és a február végén megjelent második szerzői lemezéről beszélgettünk.

„Nem volt terv”

Huszonkét éves korában hagyta el az országot, jelenleg Thai­földön van a műterme. Minden munkája – bár a formák, a színek és olykor a médium is változnak – az ember, az emberség helyét keresi a szűk és a tágabb környezetben. Művészetről és hazáról beszélgettünk Messengeren, egy kalandos életút történeteinek a keretében.

Iskolajáték

A nálunk még kevéssé ismert amerikai író-költő regénye számos elismerést kapott, mérték­adó irodalmi fórumok szavazták be az év legjobb könyvei közé, Pulitzer-díjra is jelölték.

„Mint egy Molotov-koktél”

Nemrég magyarul is megjelent harmadik regénye, Az iskola Topekában lelkes fogadtatásra talált Amerikában. A New Yorkban élő íróval a város jövőjéről, a Trump-korszak gyökereiről és a költőket érő kínos kérdésekről is beszélgettünk.