Magyar Nemzet: Fásy Ádám bizony megérdemli a lovagkeresztet

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 20.

Belpol

Van, aki ezt máshogy látja?

„Vajon mit szól a Nemzet Színésze, a híres rockzenész és a szegedi múzeumigazgató Fásy Ádám Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetéséhez?”

Ezzel a felütéssel közöl cikket a Magyar Nemzet . Az nem derül ki belőle, mit gondolnak azok, akik szerint ezt mégsem kellett volna

Azt meg lehet tudni, mit gondol a kulturális szervező, műsorvezető állami kitüntetéséről Bodrogi Gyula színművész – gratulál hozzá –, Szigeti Ferenc, a Karthago együttes vezetője – elismerően szól arról, Fásy milyen jól megtalálta azt a műfajt, amelyben népszerű tud lenni. Fogas Ottó, a szegedi Móra Ferenc Múzeum igazgatója ezt nyilatkozta: „Ha valaki, akkor Fásy Ádám megérdemelte ezt a kitüntetést. Most jár harmadszor a Munkácsy-vándorkiállítás Szegeden. Mindenkiben kialakul egy kép arról, akit csak hírből ismer. Amikor személyesen megismertem Fásy Ádámot, mint a Munkácsy Alapítvány elnökét, pozitívan csalódtam benne. Az a kultúrmisszió, amit ő teljesít, tiszteletre méltó és példamutató. Emberfölötti munkával igyekszik elérni, hogy minél több magyar ember ismerje meg Munkácsy festészetét. Méltó díj az arra méltó embernek”.

Fásy tizenegyedik gyerekként született egy Békés megyei családba, volt pincér, szakács, éttermeket vezetett, szállodákat, játékkaszinót, sőt, kaszinóláncot. Szépségverseny-szervezőként vált igazán ismertté, „mellesleg egyik versenyzője Európa Szépe lett. Napjainkban a Magyarok Világszépe versenyt rendezi, amelyre azoknak a hölgyeknek a jelentkezését várják a világból, akik magyar identitással rendelkeznek” – írja a Nemzet. Fásy 2005-ben döntötte el, hogy „közelebb hozza a kultúrát az emberekhez”, vándorkiállítást szervez Munkácsy Mihály képeiből.  A Munkácsy Alapítvány elnökeként januárban Székesfehérváron az ötmilliomodik látogatót köszönthette. A Fásy Mulatóban és a Zeneexpresszben pedig sok előadó felléphetett, köztük két világhírű zenész.

 Ő is:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk