Magyar Péter: Nem egyeztetnek, félnek a kompromisszumoktól

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 20.

Belpol

A Tisza Párt elnöke szerint a kormány hátat fordított a Szent István-i értékeknek.

„Miért van az, hogy nem érezzük magunkat szabadnak, sem teljesen boldognak? Miért van az, hogy nemcsak élni, hanem lassan meghalni is nehéz ebben a hazában? Miért van az, hogy a tavalyinál is kevesebb okot találunk az ünneplésre? Miért érzik úgy sokan, hogy régen minden jobb volt?” – kérdezte Magyar Péter a nemzeti ünnepen, a Tisza Párt margitszigeti rendezvényén. A 24.hu tudósítása szerint az ellenzéki politikus ünnepi beszéde arról szólt, hogy Szent István király nem ilyen hazáról álmodhatott bő egy évezreddel ezelőtt.

Az államalapító király úgy gondolta, Magyarországnak a Nyugathoz kell tartoznia, és ennek köszönhetjük, hogy ma van hazánk – mondta Magyar Péter. A jelenlegi kormány azonban szerinte hátat fordított a Szent István-i értékeknek. A hatalom birtokosai nem egyeztetnek, félnek a kompromisszumoktól, lezüllesztik az oktatást, elszabadítják az inflációt, a kórházakról, a betegekről és a szegényekről nem gondoskodnak.  

A Tisza Párt elnöke szerint a Fidesz ígéretei „lopássá korcsosultak”. Felidézte a három gyerek, négy kerék, három szoba ígéretét, mondván, ma a három szobát sokan nem tudják kifűteni, nincs orvos, aki a gyerekeket gyógyítsa, az autó tankolása is drága, pedig a mai gyerekeknek is joguk van minőségi oktatáshoz, kipihent orvosokhoz, klimatizált rendelőhöz, félelem nélküli szabadsághoz.

Magyar úgy gondolja, a milliárdok elpuffogtatása helyett fel kell karolni a társadalom peremén élőket, rendbe kell tenni a tömegközlekedést, baráti viszont kell fenntartani a szomszéd népekkel, a kis- és középvállalkozásokat segíteni kell, erre készül a pártjával. Hangsúlyozta, Szent István tényleg erőteljes, független Magyarországot akart, amely oltalmazza a benne élőket, és nem kitaszít, hanem befogad. Orbántól azt kérte az ellenzéki szónok, hogy amikor megnézi a Karmelita palota teraszáról a pazar tűzijátékot, jusson eszébe a hárommillió létminimum alatt élő magyar.

A címlapkép forrása Magyar Péter Facebook-oldala

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk