Magyar Péter: "Ki kell húznunk az országot az Orbán-klán karmai közül"

  • narancs.hu
  • 2024. július 6.

Belpol

Szeptembertől "kormányinfókat" fog tartani a Tisza Párt  és létrehoznak egy Lúdas Matyi Alapot, hogy magánszemélyek, vállalkozók támogatásukkal beállhassanak egy-egy jó ügy mögé. Júliusban elindul az Immunitás Program, és felállítanak egy digitális gyóntatószéket. A szombati budapesti rendezvényen Karácsony Gergelynek is üzent a párt alelnöke. 

"Július 6-án lezárjuk ezt a rendkívüli négy hónapot. Összefoglaljuk az elmúlt időszak legfontosabb pillanatait, eredményeit és tanulságait. Együtt elindítunk egy új korszakot, meghatározzuk a következő időszak céljait és mérföldköveit. A feladat sok, az idő kevés, mindenkire szükségünk van, hogy leváltsuk ezt a rendszert! (...) A rendszerváltó tagsággal rendelkezők meghívást kapnak (emailben) az élő eseményre is, és közülük 600 fő személyesen is részt tud venni az új korszak első rendezvényén" – írta pár napja facebookos beharangozó posztjában Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke.

A szombati rendezvényre az első körös regisztráció hamar betelt, mint Magyar írta, "tegnap 10 perc alatt betelt az első 800 (650 támogató és 150 önkéntes) hely." Ezután újabb 600 helyre lehetett aspirálni, ami szintén gyorsan elkelt. "Természetesen FB-on és Youtube-on az egész rendezvényt közvetítjük" – írta Magyar.

Szombaton a rendezvényen délután nem sokkal 3 óra után elsőként Ordas Eszter, a Fővárosi Közgyűlés leendő Tisza párti képviselője lépett a pódiumra, egyebek közt a Dunáról és a dunai hajózásról beszélt: tárgyalásokat kell folytatni, hogy az agglomerációból munkába érkezők hajóval közelíthessék meg a fővárost. Budapest peremkerületeiben pedig rekreációs céllal kell területeket kialakítani.

"Akkor lesz változás Budapesten, ha az új és a régi képviselőkkel közösen tudunk a városért tenni, együtt dönteni olyan ügyekben, amelyek előrébb viszik Budapestet. Becsületesen élni, mást meg nem bántani, mindenkinek megadni, ami neki jár – ebben hiszek" – fogalmazott a jogász.

A következő felszólaló, Porcher Áron, szintén a Fővárosi Közgyűlés leendő Tisza párti képviselője volt, aki apja révén félig angol, de mindig is Magyarországon élt. Közgazdász, befektetési szakember. Porcher a Kossuth téren még önkéntesként vett részt, majd az országjáráson már szervező volt: "Én voltam az országjárás felelőse, és pár nap múlva útnak indult Ricsi, a ma már ikonikus platós kocsi.  Napközben lehetetlen volt Péterrel beszélni, mert vagy beszédet írt vagy beszédet mondott" – emlékezett vissza Porcher. Mint mondta, a "közös munkánk szintet lépett, amikor Péter felkért, hogy induljak a budapesti listán".  Porcher erre felmondott a munkahelyén, belátta, hogy "nem lehet ezt mellékállásban végezni, a hazánk ennél többet érdemel".  Hangsúlyozta:

kizárólag ügyek mentén fognak a fővárosi testületben szavazni, pártpolitikától függetlenül. 

"A Tisza árad, de a munka még csak most kezdődik" – zárta beszédét.

Majd a már rendszeresnek számító fellépő, Rost Andrea operaénekes lépett színpadra. "A nagy szavak nem hangozhatnak el felelősségteljes szándék nélkül" – fogalmazott. Szerinte hiába a fenyegetések, a kicsinyes bosszúállások, megtorlások, a változás elindult a lelkekben és nem lehet megállítani. Mint Rost Andrea mesélte, őt a Kossuth téri demonstrációra kérték fel.  "Mindig kínosan ügyeltem arra, hogy ne legyek arca egyik politikai oldalnak sem. De most úgy döntöttem: nincs vesztenivalóm, ugyanis minden szörnyűség rendszerré válik, ha eltűrjük. Ezt a gondolatot a hűtőmre tűzve őriztem, hogy mindennap lássam. És április 6-a óta egy önazonos, boldog ember vagyok, mert bátran és eltökélten a jövőbe tudtam nézni. Persze nagyon fáj, amikor bántanak" – fogalmazott az operaénekes.

Mint mondta, az elit kisajátította magának a döntés jogát, és helytartóin keresztül ezt a kultúrában is éreztetik. "Nekem szívből jövő kötelességem, hogy segítsem a nemzetemet, azzal, amihez értek: a zenével, és most azzal, hogy egy olyan közösséghez tartozom, ahol a társadalom minden része képviselteti magát. Egy meghatározó közösséghez tartozunk. Egy jól működő közösségben pedig mindenkinek fontos feladata van" – mondta.

Ezután bejátszották az első Magyar Péterrel készült Partizán-interjút, amelyben Gulyás Márton azt kérdezi Magyartól: "Mi a reményed? Miért álltál ki?" "A legnagyobb ellenség az apátia ebben az országban. Amikor azt érzed, hogy már a fél ország pár család kezében van, akkor hová lehet még hátrálni? Kialakulhat az normálisan egy országban, hogy pár családé az ország fele? Szerintem nem" – mondta a stúdióban Magyar. 

Majd egy kétségtelenül profi videót láthattak a rendezvény résztvevői az elmúlt hónapok eseményeiről – országjárással, tüntetésekkel, nagy mondatokkal, úgy mint: "Mindenki tegye fel magában a kérdést: mit tehetek a vátozásért, mit tehetek a hazáért? A megoldást ne csak tőlem várjátok. Nem azért álltam ebbe bele, hogy egyedül megdöntsem a teljes hatalmi elitet, hanem hogy elindítsak egy folyamatot. Nem elég a fotelből kommentelni... Legyőzük az apátiát és szövetséget kötöttünk magyar és magyar között... Mosolyogjatok, mert a változás elkezdődött."

A rövidfilmet vastaps fogadta, majd színpadra lépett Magyar Péter. Mint mondta, csak a rendszerváltó közösségből 10 ezren akartak jelen lenni az eseményen.

"Lasssan meg kell szoknunk, hogy rengetegen vagyunk és napról-napra többen leszünk. Június 9-én olyan eredményt értünk el, amire nincs tankönyvi magyarázat.

Egy egészen meseszerű négy hónap áll mögöttünk, azt szeretnénk, ha ezt a mesét közösen írhatnánk tovább" – fogalmazott. 

Köszönetnyilvánításokkal kezdte azoknak, akik végül elmentek szavazni és a Tiszát választották, majd a hibákról beszélt: "Voltak hibák? Persze, hogy voltak. El lehetett volna kerülni? Bizonyára el. Tudom, hogy nehéz megérteni, de szerettem volna ember maradni. Egy közületek. És ígérhetem, hogy ugyan óvatosabban, mint eddig, de továbbra is az maradok." Mint mondta, nem minden lépése lesz mindenki számára szimpatikus, "de megígérem, hogy mindig tisztességes leszek, a hazánkért fogok dolgozni és mindent a közös célnak rendelek alá." 

Magyar szerint több mint 1 millió 300 ezer ember szavazott arra, hogy a Tisza Párt legyen a NER potens kihívója a következő országgyűlési választáson. 

Ez egy előre adott felhatalmazás arra, hogy csináljunk valami újat

– fogalmazott, hozzátéve: "A mi felelőssségünk, hogy lezárjuk ezt a húsz éves rémálmot".

Azt mondta, felelősséggel tartoznak azoknak is, akik most még kormánypárti szavazók, mert nekik is be kell bizonyítani, hogy csak egy nemzet van. Számukra Magyar szerint eddig nem volt más választás, mint arra a pártra szavazni, amely már rég meghaladta a keresztény, konzervatív értékeket. 

Magyar arról is beszélt, hogy Karácsony Gergely informálisan már megkereste és négyszemközti tárgyalásokra hívta, miközben már arról szólnak a pletykák, hogy hogyan fogják őket megvenni:  "Innen üzenem Karácsony Gergőnek, hogy semmiféle mutyiba nem megyünk bele." Magyar szerint Karácsony egyértelműen Gyurcsány szövetségese, társa, ez alapján a Karácsonnyal kötendő politikai háttéralku a Tisza párt részről kizárt.

"Az informális egyeztetésre jövő héten természetesen elmegyek, de a Tisza csak ügyek mentén fog dolgozni és pozíciók osztogatásába nem megy bele."

A független sajtóról is beszélt Magyar: anélkül szerinte nincs valódi nyilvánosság. "Tudom, hogy sok mindenben nem értünk egyet és vannak vitáink, de ez rendben van. Minden megválasztott politikusnak a sajtó rendelkezésre kell állnia" – mondta. Magyar közölte, szeptembertől mint kormányzásra készülő erő "valódi kormányinfókat" fog tartani, "ahová várjuk a sajtó képviselőit. Ahogy minden ember, a sajtó képviselői is számíthatnak a kiállásunkra, ha fenyegetve vannak a hatalomtól". Deák Ferencet idézte: "Ha tőlem függene, a sajtótörvénynek csak egy paragrafusa lenne: hazudni nem szabad."

"Engem nem küldtek, hanem jöttem" – jelentette ki Magyar, majd végigvette, milyen céllal indultak:

  • Le kell váltani az Orbán-kormányt, a "Nemzeti Együttbűnözés Rendszerét";
  • Meg kell állítani a magyarok elvándorlását;
  • "Ki kell húzni Magyarországot az Orbán-klán karmai közül";
  • Vissza kell adni az emberek hitét a közéletben, politikában;
  • Egy olyan országot kell építeni, amelyre itthon és a nagyvilágba is büszke lehet minden magyar;
  • Vissza kell térnni Európába, "mi az európai klubnak vagyunk a tagjai";
  • Haza kell hozni az uniós pénzeket, ehhez rá kell kényszeríteni a kormányt egy olyan antikorrupciós szabályozásra, amely megakadályozza, hogy ezek a pénzek újra Orbán embereihez vándoroljanak.

"Nincs tovább idő és hely mellébeszélésre, a vasárnapi ebéd melletti perpatvarokra. Ki kell állni a fényre, Hunyadi sem a fotelból akarta megvédeni a hazát"

– fogalmazott Magyar, hozzátéve: várják minden honfitársuk jelentkezését. "Ha mi most nem leszünk képesek összefogni, akkor Magyarországnak vége. Miözben a klán tagjai palotákban és elképesztő luxusban élnek. ... Ilyen országot képzeltünk?" – tette fel a kérdést szokása szerint.

"Azt javaslom, kössünk egy szövetséget, a hazánk, a gyerekeink, az unokáink érdekében. Minden jószándékú, elszánt emberre szükségünk van. Sokatokban megszólal egy belső hang. Ha most nem jöttök, akkor a lehetőség elvész. Ez az a pillanat, amikor minden adott ahhoz, hogy magyar és magyar összefogjon, hogy lerázzuk magunkról az elmúlt húsz évet. Ilyenkor megállunk, megfordulunk és mélyen az elnyomó szemébe nézünk. Most jött el ez a pillanat."

Magyar elárulta, már jelenleg is sok elismert szakértő és szakmai szervezet támogatja a munkájukat, 65 szakmai szervezetben. "Ha bármely szakterület szakavatott tudójának számítotok és szeretnétek részt venni az új Magyarország felépítésében, akkor várunk benneteket a Tisza Pártban – hívott ismét mindenkit a csatlakozásra. 

"Magyarországon még bent sem vagyunk a parlamentben, miközben Európában már érdemben alakíthatjuk hazánk sorsát"

– tette hozzá.

Magyar beszélt arról is, miért ült be végül az Európai Parlamentbe: fontos, hogy uniós képviselőként felszólalhat a magyar parlamentben és ott szembesítheti az Orbán-maffiát a bűneivel. Továbbá lehetősége lesz az uniós tagállamok képviselőivel egyeztetni. A magyar mezőgazdaság és vidékfejlesztés újjáélesztése kiemelt feladata lesz a Tisza Pártnak, és személy szerint neki is – tette hozzá. 

Elhangzott: tíz nap múlva egyeztet az uniós pénzek hazahozataláról Brüsszelben. "Büszkék vagyunk rá, hogy a Fidesszel ellentétben érdemi beleszólásunk lesz az uniós döntéshozatalba" – fogalmazott.

Megismételte azt is, hogy az uniós fizetése felét jótékony célokra ajánlja fel, ahogy a többi tiszás EP-képviselő is a fizetéséből havi félmillió forintot. Mint mondta, ehhez bárki csatlakozhat, ezért létrehozzák a Lúdas Matyi Alapot, hogy ki-ki belátása szerint beállhasson egy jó ügy mögé. Hozzátette, akár neres vállalkozók is csatlakozhatnak, ha netalántán feltámad a lekiismeretük.

Azt is mondta, repülés közben tanultak meg repülőt vezetni, a vihar pedig elkerülhetetlen lesz, de nem szabad elengedni egymás kezét.

"A politikai rocksztár és utcai harcos korszaknak ezennel vége, ma egy új korszak kezdődik" 

– jelentette be. "Ez az új fejezet egy rendszerváltozás előkészítéséről szól. Új korszakot indítunk, új emberekkel, új struktúrával. Mától messzire megyünk, sokan megyünk és egy irányba megyünk. Felépítjük azt a közösséget, ami a Tisza Pártot és Magyarországot sikerre viszi. Mit értek siker alatt? Elsősorban azt, hogy megnyerjük a következő orzsággyűlési választást és lépésről-lépésre visszavesszük a hazánkat" – mondta, hozzátéve, hogy minden emberhez el kell vinni a rendszerváltás lehetőségének üzenetét.  

Azt is bejelentette, hogy 

ősztől újra útnak indul, de már nem egyedül, hanem a képviselőikkel, támogatóikkal, elismert szakemberekkel fogják bejárni az országot és eljutni minden településre.

Az anyagiakra is kitért Magyar Péter, mint mondta, az országgyűlési választásokon már nem lesz elég az, ami volt most. "Az már nem olcsó mulatság, milliárdos tétel. A Tisza nem kap és nem is kér állami támogatást. Megfelelő finanszírozási háttér nélkül nem biztos, hogy lehet rendszerváltást elérni." Mint elmondta, a Rendszerváltó Tagság programhoz eddig több mint 15 ezren csatlakoztak, de ahhoz, hogy ütőképes szervezetet tudjanak felépíteni, még több támogatóra lesz szükség. Azt ígérte, minden forint látható lesz.

Emellett jövő héten meghirdetik a pályázatot a párt adminisztratív állásaira az Európai Parlamentben, júliusban pedig elindul az Immunitás Program, létrehoznak egy "digitális gyóntatószéket", ahol "a kis halak, akiket cserbenhagytak, elárultak, és nem akarják elvinni a balhét a nagy halak helyett, vagy a köztisztviselők, akik szemet hunytak kisebb-nagyobb szabálytalanságok felett, bejelentést tehetnek, hogy mielőbb kezdjenek el dőlni a dominók. Újságírókkal is összekötjük őket. Biztosítjuk számukra a névtelenséget, pro bono jogi képviselet nyújtunk és anyagilag is segítjük őket, ha a bátorságuk miatt elvesztenék a munkájukat" – ígérte Magyar. 

Magyar szerint "mindannyian tudjuk, hogy Magyarországnak van egy szebb arca. Ilyenek is tudunk lenni. Hemingway szavaival zárta beszédét: "Jobb talpon meghalni, mint térdepelve élni."

 

 

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk