Több pénzből működik a Szuverenitásvédelmi Hivatal, mint az Alkotmánybíróság

  • narancs.hu
  • 2024. július 6.

Belpol

A GVH nem sokkal többet kap a költségvetésére az államtól, mint a hivatal. 

A Magyar Államkincstár adatai szerint februárban még csak 428,3 millió forintot irányoztak elő a Szuverenitásvédelmi Hivatal költségvetésére, egy hónappal később már 528,3 milliót, áprilisban pedig ez az összeg felugrott 2 milliárd 455,2 millió forintra, a legfrissebb, májusi adatok szerint pedig már több mint 4,1 milliárd forint a hivatal éves büdzséje – írja a 24.hu

Ez azt jelenti, hogy idén több pénzből gazdálkodhatnak, mint a 130 munkatársat foglalkoztató Alkotmánybíróság (3,4 milliárd forint) és az Alapvető Jogok Biztosának Hivatal (3,3 milliárd). A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) pedig alig kap több költségvetési támogatást (4,7 milliárd), mint a Szuverenitásvédelmi Hivatal. 

 
Lánczi Tamás, a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnöke (j2) a Nézőpont Intézet Sajtószabadság Magyarországon 2023 című elemzését bemutató rendezvényén Budapesten, a Polgári Magyarországért Alapítvány székhelyén 2024. június 25-én.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán
 

„Tekintve, hogy a Szuverenitásvédelmi Hivatal költségvetési év közben jött létre, így a Magyar Államkincstár rendszeres időközönként bocsájtja rendelkezésre a szervezet számára biztosított forrásokat. A hivatal állományának feltöltése folyamatos, a szervezet működési struktúrája pedig nyilvános” – nyilatkozta a lap megkeresésére a hivatal. 

Csütörtökön azzal került be a hírekbe a hivatal, hogy a NAIH vizsálatot indított ellene, amiért nem átláthatóak a szerződései. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk