Magyar Péter tett egy ajánlatot Orbán Viktornak

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 29.

Belpol

„Kipróbáljuk, hogy önök, vagy én kerülök hosszabb időre a hűvösre?” – teszi fel a kérdést a Tisza Párt elnöke.

„Miniszterelnök úr, lenne egy személyes ajánlatom” – kezdi Facebook-bejegyzését Magyar Péter. A Tisza Párt elnöke azt írja, „most, hogy naponta tesznek ellenem feljelentéseket és a fél államapparátus azon dolgozik, hogy büntetőeljárásokat kreáljanak ellenem, miközben önök szisztematikusan széthordják a hazánkat és Polt Péter haverja nem tartja szükségesnek kikérni az önök mentelmi jogát, javaslom, hogy vágjuk át közösen a gordiuszi csomót”.

Magyar azt javasolja a miniszterelnöknek, hogy szavazzák meg Magyarország csatlakozását az Európai Ügyészséghez, ő pedig abban a pillanatban, amikor csatlakozunk, minden „kreált ügyben” lemond a mentelmi jogáról. "Áll az alku, miniszterelnök úr? Kipróbáljuk, hogy önök, vagy én kerülök hosszabb időre a hűvösre?" – kérdezi Magyar.

Minderről azután posztolt a Tisza Párt elnöke, hogy a napokban Polt Péter legfőbb ügyész Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta. A Legfőbb Ügyészség szerint az, hogy a Tisza Párt elnöke elvette egy őt videózó férfitól a mobilját, majd a Dunába ejtette, „a lopás bűncselekménye törvényi tényállásának a megvalósítására alkalmas” magatartás volt. A Legfőbb Ügyészség megjegyezte, hogy a büntetőeljárás lefolytatására – így a tényállás részleteinek további tisztázására – az EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztését követően nyílik lehetőség.

Június végén a kormánypárti sajtóban jelent meg először, hogy Magyar Péter botrányosan és agresszíven viselkedett egy szórakozóhelyen, ahonnan a biztonsági őröknek kellett kidobniuk. Azt Magyar is elismerte, hogy hibázott, de szerinte nem igaz, hogy nőket zaklatott, provokációt emlegetett. (Megjegyzendő, hogy Magyar eddig valamennyi helyreigazítási perét megnyerte azon kormányközeli lapok ellen, amelyek arról írtak, hogy nőket zaklatott.) A videózó férfi mobilja ügyében korábban a rendőrség rongálás miatt indított nyomozást.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Elhunyt Karsai Dániel

  • narancs.hu
Negyvenhét éves korában meghalt Karsai Dániel. Az alkotmányjogász több mint három éven át hősiesen küzdött gyógyíthatatlan betegségével, miközben próbálta elérni az aktív eutanázia magyarországi engedélyezését.