Karsai Péter: "erre a hirtelen állapotromlásra nem számítottunk"

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. szeptember 29.

Belpol

Testvére szerint Karsai Dánielnek "még az elmúlt hetekben is voltak egészen jó napjai".

Az ALS-sel és a szabad életvégi döntésért küzdő Karsai Dániel szombat este hunyt el. A Blikk megszólaltatta az alkotmányjogász testvérét, Karsai Pétert, aki mindvégig Dániel mellett állt a küzdelemben, akár a bíróságokról, akár a betegágyról volt szó.

"Hónapok óta tudtuk, hogy Damoklész kardja már ott lebeg a fejünk felett. Mégis olyan szempontból váratlanul ért a tragédia, hogy erre a hirtelen állapotromlásra nem számítottunk. Daninak még az elmúlt hetekben is voltak egészen jó napjai, ám az utolsó roham végül legyőzte" – mondta a gyászoló testvér.

Az ALS nevű betegség a végső stádiumban már a tüdőt támadja, ahogy az Dániel esetében is volt. Szombaton este hirtelen úgy érezte, hogy elfogyott a levegő, alig tudott lélegzetet venni.

Nem vagyok orvos, de úgy láttam, hogy a mentők és a kórházi dolgozók is mindent megtettek érte, amit lehetett. Megmenteni azonban már nem tudták – mondta Karsai Péter.

A család a temetés pontos részleteiről még nem kívánt beszélni, de úgy tervezik, hogy szűk körben vesznek majd búcsút Dánieltől.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Elhunyt Karsai Dániel

  • narancs.hu
Negyvenhét éves korában meghalt Karsai Dániel. Az alkotmányjogász több mint három éven át hősiesen küzdött gyógyíthatatlan betegségével, miközben próbálta elérni az aktív eutanázia magyarországi engedélyezését.