Márki-Zay a Narancsnak: "Már nyertünk"

Belpol

Több mint 60 százalékos feldolgozottságnál ő és csapata áll győzelemre Hódmezővásárhelyen.

15 százalékponttal vezet Grezsa István Fidesz támogatta polgármester-jelölt előtt Márki-Zay Péter - ezt maga a polgármester nyilatkozta a Narancs.hu-nak.

Márki-Zay azt mondta, hogy ő 57 százalékon áll, Grezsa 42 százalékon, ami szerinte már behozhatatlan előnyt, így már a győzelmüket ünneplik.

Információink szerint nemcsak a jelenlegi polgármester áll jól, de úgy fest, a közgyűlésben is meglesz a többsége, így véget érhet az a patthelyzet, amiben a Fidesz többsége fékezni tudta Márki-Zay tevékenységét.

Frissítés

80 százalékos feldolgozottságnál Márki-Zay Péter 58-42 arányban vezet Dr. Grezsa István előtt Hódmezővásárhelyen.

Arról, hogy mekkora harc dúlt Lázár János egykori városáért, itt olvashat részletesebben:

Lázár hosszú árnyéka, avagy merre tart Orbán egykori jobbkeze és mi lesz a városával?

A polgármesteri címért jelen állás szerint Márki-Zay Péter és Grezsa István küzd majd az őszi önkormányzati választáson. Előbbi független, utóbbi önálló jelöltnek vallja magát. A megosztott városban mindenki a másikat teszi felelőssé a gyűlölködésért, a félelemkeltésért. „Ezekben a pillanatokban is, ahogy itt beszélünk a városházán, Fidesz-kommandók járják a várost, hogy aláírásokat gyűjtsenek Grezsa István egészségügyi konzultációjához.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?