Lázár hosszú árnyéka, avagy merre tart Orbán egykori jobbkeze és mi lesz a városával?

Kis-Magyarország

A polgármesteri címért jelen állás szerint Márki-Zay Péter és Grezsa István küzd majd az őszi önkormányzati választáson. Előbbi független, utóbbi önálló jelöltnek vallja magát. A megosztott városban mindenki a másikat teszi felelőssé a gyűlölködésért, a félelemkeltésért.

„Ezekben a pillanatokban is, ahogy itt beszélünk a városházán, Fidesz-kommandók járják a várost, hogy aláírásokat gyűjtsenek Grezsa István egészségügyi konzultációjához. Abban csak olyan kérdések vannak, amelyekre minden józan ember támogatólag válaszol, tehát semmi másról nincs szó, mint adatbázis-frissítésről. Az imént hívott egy ismerősöm, s jelezte, hogy adatai és igenjei rögzítése után a kérdőlapon azt is behúzták, hogy ő Grezsa Istvánt támogatja. Amikor határozottan kérte, hogy ezt húzzák ki, nem voltak rá hajlandók az aktivisták. Majd arról próbálták meggyőzni őt, hogy ezzel a Pétert segíti; azaz engem” – érzékeltette lapunknak az olykor abszurdba hajló kampányt Márki-Zay Péter független polgármester.

Démonizálás, mesterfokon

Démonizálás mesterfokon

Fotó: A szerző felvétele

„A legszomorúbb fejleménynek azt tartom, hogy Márki-Zay Péter polgármesterségének másfél esztendeje alatt a város megosztottabbá és ellenségesebbé vált, mint korábban bármikor. Vásárhelynek jelenleg, sajnos, egy országos politikával foglalkozó és nem a város ügyeit intéző, gyakorlatias vezetője van. A szün­telen csatározások hatására az elmúlt másfél évben Márki-Zay Péter azt üzente a választóknak, hogy aki nincs vele, az Lázárral, Orbánnal és a Fidesszel van, az korrupt, hazug és tolvaj” – ezt már Grezsa István polgármesterjelölt, a helyi közgyűlés Fidesz–KDNP-frakciójának tagja állítja a Narancsnak.

Sorjáznak a Narancs kérdései

Kit és mit takar el a város egykori polgármestere, a Miniszterelnökséget nemrégiben még vezető és Hódmezővásárhelyre még mindig nagy befolyással rendelkező térségi fideszes országgyűlési képviselő, Lázár János árnyéka? Fejlődik vagy lemarad a város?

  • Miért húzódik a Szeged és Hódmezővásárhely között épülő Tram-train építése?
  • Miért szökik az égbe a beruházás költsége és ki nyer rajta?
  • Mi a taktikája Márki-Zay Péternek, kik sorakoznak fel mögötte?
  • Valójában honnan jött és mit képvisel ellenfele, a magát „önálló” jelöltként aposztrofáló Grezsa István, aki jelenleg is kormánybiztos és városa közgyűlésében a Fidesz-KDNP frakció tagja? – egyebek között ezekre a kérdésekre keresi a választ a Magyar Narancs hódmezővásárhelyi politikai helyzetet bemutató összefoglaló írása.

Keresse a mindig izgalmas, érdekes és exkluzív információkkal megjelenő Magyar Narancsot, amely csütörtöktől kapható az újságárusoknál és előfizethet rá itt:

Magyar Narancs

Nagyon sokat hoz! Fizessen elő, és ajándékba parádés kedvezményeket nyújtó Magyar Narancs olvasókártyát küldünk! Részletek Előfizetés-vásárlásáról azonnal e-mailes visszaigazolást küldünk Önnek. Ajánlatunk csak belföldi előfizetés esetén érvényes. Külföldi kézbesítési cím esetén lapunkat megrendelheti a hirlapelofizetes [at] posta [dot] hu e-mail címen. A Magyar Narancs digitális változata olvasható okostelefonon, tableten, személyi számítógépen, és a vasalón is dolgozunk!

Figyelmébe ajánljuk