Még a fideszes képviselők sem támogatták, hogy Tatabányán akkugyár épüljön

  • narancs.hu
  • 2023. december 12.

Belpol

A polgármester szerint a megyébe tervezett hasonló beruházások már jelenleg is érintik a Tatai-medence vízbázisát.

Egyhangúlag megszavazták a fideszes önkormányzati képviselők, hogy Tatabánya területén ne lehessen új akkumulátoripari beruházást indítani

írja a 24.hu. A lap szerint október elején a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) levelet írt Szücsné Posztovics Ilonának, Tatabánya független polgármesterének, hogy egy meg nem nevezett akkumulátoripari vállalat lehet, hogy a város területén építene gyárat, amivel mintegy 700 új munkahelyet teremtene.

A polgármester válaszlevelében azt írta, szerinte két okból sem jó ötlet a beruházás. Egyrészt a térségben országos összevetésben is nagyon alacsony a munkanélküliség, a fejlesztés kizárólag a külföldi munkavállalók számának növelésével lenne megvalósítható, ami szerinte nem tetszene a helyieknek. Másfelől pedig a megyébe tervezett hasonló beruházások már jelenleg is érintik a Tatai-medence vízbázisát.

A polgármester nyilvánosságra is hozta válaszlevelét, a város közgyűléséhez pedig a azzal a javaslattal fordult, hogy a képviselők hozzanak határozatot arról, hogy nem támogatnak semmiféle további akkumulátoripari beruházást Tatabánya területén. A fideszes frakció kezdetben nem foglalt állást az ügyben, de indítványozták, hogy a polgármester hozza nyilvánosságra az eredeti levél részleteit.

November elején közmeghallgatást tartottak, a lap szerint a fideszes képviselőknek védekezniük kellett, mert a megjelentek egyenként nekik szegezték a kérdést, támogatják-e a fejlesztést, vagy sem. Egyikük sem támogatta.A november 23-i közgyűlésen a polgármester javaslatához a kormánypárti képviselők módosító indítványt nyújtottak be, és arra kérték a közgyűlést, hogy ne a polgármester határozati javaslatát, hanem az ő módosítójukat fogadják el. A testület végül a Fidesz-frakció indítványát fogadta el, ennek alapján Tatabánya közgyűlése nem támogatja az akkumulátoripari beruházások végrehajtását a város területén.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk