Volánbusz: A dolgozók mindössze 14 százaléka vett részt a sztrájkban

Belpol

Inkább tárgyalóasztalnál küzdenének a 2024-es bérfejlesztésért.

A vártnál kisebb volt a Volánbusznál a sztrájk támogatottsága, az autóbusz-vezetők csaknem kétharmada továbbra is inkább a tárgyalóasztalnál küzdene a 2024-es bérfejlesztésért, a munkabeszüntetést nem látja indokoltnak

– közölte a Volánbusz hétfőn. A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet által meghirdetett munkabeszüntetés második napján tapasztaltak szerint a Volánbusz munkavállalóinak óriási többsége nem támogatta a munkabeszüntetést, a sztrájkban a teljes dolgozói állománynak mindössze a 14 százaléka vett részt – tették hozzá.

A hétfőn 16 órakor összesített adatok szerint a szakszervezet számításaival és közléseivel ellentétben a munkabeszüntetésben részt vevő autóbusz-vezetők aránya a teljes állományukhoz képest 21 százalék, a hétfőn dolgozók létszámához képest pedig 39 százalék volt – írták.

Dobi István, a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) elnöke december 11-e reggel még elégedett volt a sztrájkkal, és arról írt a szakszervezet közösségi oldalán, hogy bejön, amire számítottak, mert egyre többen csatlakoznak a munkabeszüntetéshez. De később másik posztban már arról számolt be, hogy a Közúti Közlekedési Szakszervezet egyik alapszervezetének az elnöke hétfőn összetűzésbe került a SZAKSZ területi elnökével és "felszólította a sztrájk lebonyolítását felügyelő tisztségviselőjüket, hogy ne folytasson agitációt a sztrájk mellett".

A Volánbusz közlemény szerint a cég vezetése továbbra is elkötelezett abban, hogy a korábbi évek gyakorlatának megfelelően még januárban megkösse a 2024-re vonatkozó bérmegállapodást a munkavállalókkal.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk