Megdöbbentő számok: Jócskán lehagyta Magyar Péter pártja a DK-t egy kutatás szerint

  • narancs.hu
  • 2024. április 25.

Belpol

A Tisza Párt lehet a legerősebb ellenzéki párt?

Inkább az ellenzéki táborból érkeznek Magyar Péter Tisza Pártjának támogatói, de a Fideszből is jöttek választói – mutatta ki az Iránytű Intézet friss kutatása. A teljes (felnőtt) népességen belül a Fidesz–KDNP 27 százalékon áll, ami közel 2,2 millió belföldi szavazónak felel meg, és 600 ezerrel kevesebb, mint a 2022-es választások eredményénél.

Magyar Péter 13 százalékos népszerűséggel (1-1,05 millió szavazóval) a legerősebb ellenzéki pártot tudhatja magáénak.

Ezzel szemben a DK–MSZP–Párbeszéd mindössze 5 százalékon, a Mi Hazánk és a Kutyapárt 3 százalék környékén áll a teljes lakosság körében.

Ha csak a biztos szavazókat nézzük, így néz ki az eredmény: a Fidesz–KDNP 50 százalékon, a Tisza Párt 26-on, a DK–MSZP–Párbeszéd 10 százalékon áll. Az MKKP (4 százalék), a Momentum (3 százalék) és a Mi Hazánk (3 százalék) a bejutási küszöb alatt vannak. A Vona Gábor-féle Második Reformkor 2, a Jobbik-Konzervatívok és az egyéb pártok támogatottsága 1-1 százalékra mérhető.

„Hát így áll 10 nap után a TISZA Párt és az állami 1000 milliárdokkal és négy kéthatmaddal megtámogatott 36 éves Fidesz. Kezdőugrásnak nem rossz” – kommentálta Magyar Péter az eredményeket.

Magyar politikai programjáról és innovációiról csütörtöki lapszámunk címlapsztorijában írtunk részletesen.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk