Meglepő mondatok Orbántól: „készen állunk az együttműködésre”

  • narancs.hu
  • 2019. október 13.

Belpol

Versengő pártokról, budapesti fordulatról és demokráciáról beszélt a kormányfő.

Budapest ma így döntött, gratulálok neki – jelentette ki Tarlós István vasárnap este az eredményeket értékelő rövid beszédében. Miközben Karácsony Gergely nevét említette, többen fújogattak, majd vastapssal köszöntek el a leköszönő főpolgármestertől, aki elég rövid beszédet mondott.

„Budapest vesztett egy polgármestert, én nyertem egy kiváló tanácsadót” – mondta Orbán Viktor. Majd gratulált mindenkinek, aki nyert, kiemelve a fideszes jelölteket, akik szerinte jó munkával érdemelték ki

„Nyílt politikai csata volt, olyan, aminek egy pártokra épülő demokráciában lennie kell” – mondta meglepő őszinteséggel Orbán, majd azt hangsúlyozta, hogy listán összesítve ismét 50 százalékot kapott a Fidesz. Ezt követően köszönetet mondott Tarlósnak, „nem felejtjük el István, hogy kirángattad a várost nehéz helyzetéből”, és most már „büszkék lehetünk Budapestre”.

„A mai napon a fővárosiak úgy döntöttek, hogy valami más következik, de készen állunk az együttműködésre” – hangsúlyozta Orbán, aki azt mondta, a megyei jogú városok többségében és a megyei közgyűlésekben még mindig hatalmas többsége van a Fidesznek, ezt követően köszönetet mondott a vidéki Magyarországnak.

Tarlós István gratulált a következő főpolgármesternek, Karácsony Gergelynek

Telefonon. Úgy tudni, a főpolgármester telefonon gratulált a következő budapesti főpolgármesternek: Karácsony Gergelynek - értesült a 24.hu. 56,11 százalékos feldolgozottságnál 49,49 százalékon áll Karácsony, míg Tarlós 44,99 százalékot kapott. Közben ilyen a hangulat a Bálna előtt, ahol a Fidesz vezetősége várja az eredményeket.

Figyelmébe ajánljuk