Megmarad a Honvédségtől kirúgott főtisztek, tábornokok egészségügyi ellátása

  • narancs.hu
  • 2023. január 23.

Belpol

És a családtagjaiknak is. 

Egy napokban megjelent kormányrendelet értelmében különösebb ok és hivatkozás nélkül kirúghatók a hadseregből mindazok, akik elmúltak 45 évesek, és legalább 25 évet töltöttek tényleges szolgálati viszonyban. Szalay-Bobrovniczky Kristóf arról beszélt, hogy a veszélyek korát éljük, amelyben Magyarország elkötelezett a béke mellett, de a békéhez erő, a fiatalok ereje kell, „ezért kezdtük el és folytatjuk a fiatalítást” a Honvédségben. Még korábban azt mondta, nemzetközi tapasztalattal, nyelvtudással rendelkező vezetőket akar látni az állomány minden szegmensében. 

Sajtóértesülések szerint százával rúgják ki a magas rangú katonákat, köztük tábornokokat, ezredeseket, alezredeseket és olyanokat is, akiket nemrég neveztek ki. A hvg.hu most azt írja, időközben rájöhetett a kormány, hogy a szolgálati viszony megszüntetésével az érintettek elesnek az addigi speciális egészségügyi ellátásától is.

Ezt orvosolnák most: egy friss kormányrendelet-tervezet szerint nekik és „biztosított családtagjaiknak” is elérhető lenne továbbra is ez az ellátás. A módosítás „kiegészíti az Észak-Pesti Centrumkórház-Honvédkórház igényjogosultjainak körét” velük.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk