A volt honvédelmi államtitkár szerint már 170 tábornokot és tisztet mentettek fel

  • narancs.hu
  • 2023. január 20.

Belpol

Vadai Ágnes arról is beszélt, jelenleg „NATO-mentesítés” zajlik a honvédségnél.

„Információk alapján száz, de én úgy tudom, hogy már 170 tábornok és tiszt kapta meg azt a... volt vele az a beszélgetés, hogy távoznia kell” – mondta a DK-s Vadai Ágnes korábbi honvédelmi államtitkár az ATV Egyenes beszéd című műsorában csütörtök este. 

Az beszélgetést a Telex szemlézte, melynek során Vadai azt is elmondta, még nem tudni, hol lesz ennek a vége, de „a Honvédelmi Minisztérium környékéről ezres nagyságrendet hallottam”. A politikus szerint

„ez azt jelenti, hogy egy NATO-mentesítés folyik jelen pillanatban a Magyar Honvédségnél”,

hiszen „a 45 éves tisztek és tábornokok nemzetközi tapasztalattal rendelkező, nyelveket beszélő és a NATO-ban szocializálódott katonák”. Hozzátette, mindemellett az intézkedés célja szerinte az, hogy a politikai hűség legyen mostantól irányadó a Magyar Honvédségben.

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, egy friss kormányrendelet lehetővé teszi, hogy a honvédelmi miniszter egyoldalú döntéssel és kéthavi felmentési idővel megszüntesse azon katonák szolgálati viszonyát, akik a 45. életévüket betöltötték és legalább 25 év tényleges szolgálati viszonyban töltött idővel rendelkeznek. Szalay-Bobrovniczky Kristóf szerint a modern katonai technológia beszerzésével párhuzamosan a haderő szervezeti átalakítása is zajlik, ennek során pedig a haderő személyi állományának is meg kell újulnia.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk