Mégsem jött össze a várva várt Lázár–Márki-Zay találkozó

  • narancs.hu
  • 2018. június 7.

Belpol

Lázár helyszínt módosított, Márki-Zay nem engedett.

„Sajnálattal tapasztaltuk, hogy a térség országgyűlési képviselője, dr. Lázár János úr nem jött el a mai napon a Városházára megbeszélt találkozóra. A találkozó délután 14 órára egyeztetett időpontja előtt 21 perccel kaptunk egy javaslatot a helyszín módosítására, a magunk részéről azonban ragaszkodtunk az eredeti helyszínhez. A protokoll szabályai szerint ugyanis egy vendéglátóipari létesítmény méltatlan helyszín egy megyei jogú város polgármesterének és országgyűlési képviselőjének rangos találkozójához” – közölte a Hódmezővásárhely Express, a város Polgármesteri Hivatalának gyorshír szolgálata.

A Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata

SAJTÓKÖZLEMÉNY Sajnálattal tapasztaltuk, hogy a térség országgyűlési képviselője, dr. Lázár János úr nem jött el a mai napon a Városházára megbeszélt találkozóra. A találkozó délután 14 órára…

A két politikus még a múlt hét kedden futott össze egymással, amikor Lázár ellátogatott a hódmezővásárhelyi közgyűlésre, békét ajánlva a polgármesternek. Márki-Zay ezt el is fogadta, majd négyszemközt egyeztettek egy időpontot a találkozóra: ez lett volna csütörtökön délután két órakor.

Lázár azonban nem ment el a Városházára, inkább egy négycsillagos szállodát javasolt helyszínnek, ahonnan később videót is posztolt a Facebook-oldalára. A néhány perces üzenetben sajnálatát fejezi ki, hogy Márki-Zay „presztízs kérdést csinált” az ügyből, és nem jött össze a találkozó, amire Lázár szerint is szükség van. „Komoly emberek kellemetlen vagy nehéz helyzetben semleges helyen találkoznak. Azt túlzásnak tartotta volna a családom, ha az otthonba hívom a polgármester urat” – indokolta a helyszínválasztást Lázár.

Lázár János hivatalos oldala

Lázár János hivatalos oldala was live.

Majd hozzátette, június 14-én reggel 8 órától várja Márki-Zayt a fogadóóráján, a Fidesz-irodában. „Ha tudok valamiben segíteni, szívesen látom.”

Figyelmébe ajánljuk

Önarckép feketével

  • - turcsányi -

Ha van igazság a földön, Bert Schneiderből hétcsillagos hollywoodi aranyifjú válik. Egy léha, semmirekellő alak a sztárjelöltek örökké vidám, szőke és bikinis karéjában, a nyitott tetejű sport Mercije oldalának támaszkodva, golfhoz öltözve néz el a távolba, s számolja Los Angeles mindig felhőtlen egén az angyalokat.

Kiszámolós

Ha Ed Sheerannek van harminc kamionja, hat pengető alakú óriáskivetítője, öt saját fejlesztésű looper pedálja a forgószínpad öt különböző pontján, és 135 percet játszik – saját állítása szerint – nagyjából 70 ezer embernek, akkor hány keringős lüktetésű balladát játszhat el?

Az egyedüli boldogság

  • Balogh Magdolna

A dán írónő (1917–1976) bő öt évtizeddel ezelőtt befejezett, 1967 és 1971 között írt ön­életrajzi trilógiája azt az utat mutatja meg, ahogyan egy szegény sorsú, munkáskörnyezetben felnőtt lányból ismert és népszerű, számos díjjal kitüntetett szerző válik.

Térerő

A modern nagyváros az ipari forradalom következménye; a korábbiaktól gyökeresen eltérő termelési struktúra nyomán alakult ki az a térszövet, amelyben az európai civilizáció máig élni, bár lassan inkább csak túlélni próbál.

A vasutasok kérték

Talán Stephenson óta nem fordult elő, hogy egy működő vasúttársaság arra biztatta volna utasait, hogy ne vegyék igénybe a szolgáltatásait.

Magyar western fűnyíróval

Ha azt mondom, vásári bábjáték, azt mondod, Vitéz László. És persze Kemény Henrik. A műfaj magyarországi történetének meghatározó alakjai máig ott állnak minden, e hagyományt követő előadás mögött.