Mégsem nyithat újra Bige László gyára
BigeLaszlo_MTI_1925_1250.jpg

Mégsem nyithat újra Bige László gyára

  • narancs.hu
  • 2019. július 17.

Belpol

Tovább zajlik az egyik leggazdagabb magyar hatosági vegzálása.

A nagyvállalkozó újra akarta nyitni a hatóságok által - szerinte jogtalanul bezárt gyárát. A korábbi bírósági döntés ellen azonban fellebbezett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, írja a Népszava Nyolc napig a Bige tehet észrevételeke, és csak utána küldik át az aktát a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszékhez. Június 15-től augusztus 20-ig tartó ítélkezési szünet van a bíróságokon, így akár szeptemberig is állhat a gyár. A Bige Holding ugyanakkor soron kívüli, a bírósági szünet alatti döntést kér a másodfokú bíróságtól.

A katasztrófavédelem korábbi határozataiban az általuk tapasztaltakra hivatkozva megtiltotta, illetve felfüggesztette Bige László nagyvállalkozó Bige Holding nevű szolnoki kénsavüzeme működését.

Ennek kapcsán két per indult. Az egyikben olyan döntés született, ami alapján újraindulhatna a gyár, ezt fellebbezték most meg. Ezzel akár harmadfokra is el lehet menni, tehát bizonytalan mikor nyílhat meg ismét a gyár.

A felfüggesztés kapcsán a debreceni tanács, elutasította a Bige Holding kérelmét, és helyben hagyta az azonnali végrehajtást. Ez ellen viszont – mint megtudtuk – a Bige Holding fordul jogorvoslatért a Fővárosi Törvényszékhez, úgyszintén soron kívüli elbírálást kérve.

Bige László korábban azt mondta,  bizonyos körök hatósági segédlettel, ingyen ki akarják forgatni a vagyonából, de nem hagyja.

Figyelmébe ajánljuk