Megszólalt Habony Árpád, merő véletlenség az egyezés a letelepedési bizniszes titkárral

  • 2017. december 13.

Belpol

Ki gondolt itt másra?

A Direkt36 reggeli sztorijára tőle szokatlan módon reagált Habony Árpád: reagált. Megszólalt, és egyből cáfolt is.

A hír ugye az volt, hogy lett egy hongkongi cége Habonynak még 2015-ben, ami igen meglepő módon ugyanazt a céget bízta meg titkári feladatok ellátásával, mint amely a kínai kötvényárusító üzleti kör több cégének is dolgozik, és kettő közülük ugyanúgy a titkárcég irodájába van bejegyezve, mint az Asia Frontiers. Ez utóbbi Habony cége.

Habony 2014-ben

Habony 2014-ben

Fotó: Sióréti Gábor

A lényeg ebben az volt, hogy Habony így most már név szerint is, dokumentáltan is házon belülre került a régóta gyanús, Rogán Antalhoz köthető letelepedésikötvény-biznisz szereplőivel és intézőivel.

Komoly találat ez, nem hiába érkezett meg Habony gyors válasza is, amit az Indexen olvastunk. Eszerint az Asia Frontier Ltd. – Habony cége – „és a letelepedési kötvények közvetítőinek címe és működési helye nem azonos. Az Asia Frontier Ltd. tevékenysége sem közvetlenül, sem közvetve nem kapcsolódik sem a magyar államhoz, sem a letelepedési kötvények közvetítőihez”. Habony ügyvédje még azt is írta: az ezzel ellentétes híresztelések valótlanok. A cég titkáraként megnevezett C&B Wise Ltd. több mint 500 cégnek nyújt székhelyszolgáltatást.

Az egyezés eszerint merő véletlenség!

Figyelmébe ajánljuk