A Nélküledet fogja játszani az új magyar zenélő út

  • narancs.hu
  • 2023. február 12.

Belpol

„Egyfajta mágnesként is működik majd.”

Nógrád megyében Jobbágyi és Salgótarján között egy darabon zenélni fog az út, erről Becsó Zsolt országyűlési képviselő nyilatkozott a Nool.hu portálnak. 

Az, hogy melyik szakaszt zenésítik meg, ezután dől el. 

Több elképzelés is szóba került az ország harmadik zenélő útjával kapcsolatban, de a legfontosabb szempont az volt, hogy befelé vezessen Nógrád vármegyébe.

 

A megyei lap azt írja, „az országgyűlési képviselő szerint csak emiatt is sokan eljöhetnek a jövőben szűkebb hazánkba, s ha már itt lesznek, közelebbről is megismerik értékeinket. A honatya bízik benne, hogy a zenélő útszakasz egyfajta mágnesként is működik majd, amely hozzájárul a nemzettudat erősítéséhez”.

Az ugyanis már biztos, mert a képviselő megmondta, hogy erről „közös döntés született”, hogy az Ismerős Arcok Nélküled című dala csendül fel a kerekek alatt. A szerzemény az utóbbi időben reneszánszát éli, váratlan alkalmakkor is elhangzik:

A Kaposvárra vezető 67-es út zenélő szakaszát 2019-ben adták át. A Republic együttes dalát, A 67-es utat játssza, így:

 

 

A Szerencsre vezető 37-es út egy szakaszán pedig az Érik a szőlő... kezdetű népdalt zümmögik a kerekek.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?