Megvan a kiszorított egészségügyi államtitkár utódja?

  • narancs.hu
  • 2018. október 9.

Belpol

Kásler nem várt sokáig.

A Népszava információi szerint Kásler Miklós már meg is találta a nyolc nappal ezelőtt felmentett egészségügyi államtitkár, Nagy Anikó utódját. Az emberminiszter a továbbiakban Horváth Ildikóval, az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet stratégiai igazgatójával, a Magyar Tüdőgyógyász Társaság elnökével szeretne együtt dolgozni, aki a napilap értesülése szerint el is vállalta a posztot, miután több szakember is nemet mondott a felkérésre. Orbán Viktor miniszterelnök egyelőre nem adta áldását a jelöltre.

Közben folytatódik Nagy Anikó, a máig hivatalban lévő egészségügyért felelős államtitkár elszigetelése a tárcánál. A munkavégzés alól felmentett államtitkárnak most két volt munkatársát is felfüggesztették. A hó végéig felmentik őket a munka alól, és erre az időre bért sem kapnak. Tették ezt egy olyan paragrafusra hivatkozva, amely az ilyen „fizetés nélküli szabadságot” csak a munkavállaló kérésére, illetve egyetértésével teszi lehetővé.

Nagy Anikó kabinetje ezzel gyakorlatilag megszűnt. A kabinetfőnök kinevezését még a múlt hét végén visszavonták, a politikai főtanácsadók megbízása automatikusan megszűnt az államtitkár munkaviszonyával. A titkárnők pedig valamennyien felmondtak.

 

Figyelmébe ajánljuk