Mélygarázsért cserébe felújít két utcát egy vállalkozó

  • narancs.hu
  • 2022. január 14.

Belpol

Így állapodott meg a KÉSZ Szeged önkormányzatával. A garázst egy műemlék ház alatt építi.

Mélygarázst alakítanak ki Szeged belvárosában, az Oroszlán és a Nádor utca sarkán álló Kiss Dávid-ház alatt. Az önkormányzattal kötött megállapodás értelmében az építtető fizeti az Oroszlán és a Nádor utca egy részének felújítását is – írja a Szegeder nyomán a Telex.

Az építtető KÉSZ Zrt.-nek nem ez az első ilyen megállapodása Szegeden: a készülő Cédrus Liget Lakópark közelében lévő utcákat is rendbeteszi.

A lapnak Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester arról számolt be, hogy a szegedi közgyűlés tavaly júniusban fogadta el ezt az ötletet. A város kikötötte, hogy mivel műemlékről van szó, süllyesztett behajtón lehet oda bejutni. A rámpa az önkormányzat tulajdona lesz, amit bérbead a beruházónak. Az is szerepel a megállapodásban, hogy bár csak két utcát újít fel, a teljes tömb közterületi rekonstrukciójának tanulmánytervét elkészítteti a KÉSZ, tehát a Somogyi, a Kelemen László, a Victor Hugo és az Oskola utcák által határolt területét.

Az átadás határideje 2023. június 30.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Figyelmébe ajánljuk