„Súlyos, gyűlöletkeltő, hazug” – így reagált Ungár Orbán reggeli kijelentésére

  • narancs.hu
  • 2022. január 14.

Belpol

Orbán Viktor ugyanis azt bírta mondani, nagy vita van a világban arról, a homoszexualitás elvezet-e a pedofíliához.

Ungár Péter a közösségi oldalán reagál Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjújára.

A miniszterelnök arról beszélt: „a homoszexualitás is jelen van a világban aztán, hogy ez elvezet-e a pedofíliához vagy nem, arról van egy nagyon nagy vita”.

Ungár egyértelműen kijelenteni, hogy ez

súlyos, gyűlöletkeltő, hazug mondat.

Hozzáteszi azonban, hogy ez tény, de nem ez a lényeg, hanem az, hogyha ez a miniszterelnök véleménye, akkor az három további dolgot is felvet. 

  • Ungár elsőként arra kérdez rá, hogy most ennek a mondatnak a kijelentésével végre abbahagyja a jobboldal annak a bohócságnak a mondogatását, hogy a „gyermekvédelminek” nevezett népszavazás nem a homofóbiáról szól?
  • Másodikként arra kérdez rá, hogy „a Fidesznek dolgozó homoszexuális emberek vajon hol helyezkednek el ebben a jobboldalon felettébb érdekesnek számító vitában”.
  • Posztját azzal zárja: „Orbán Viktor, amikor tavaly júniusban arról beszélt, hogy védi a homoszexuális fickók jogait, akkor is gondolkozott, hogy elvezet-e a homoszexualitás a pedofíliához? Mikor hazudott? Most vagy akkor?”

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?