Mészáros Lőrinc gyerekei is támogatták a Fradit

  • narancs.hu
  • 2023. június 30.

Belpol

Közel 14 milliárd forint érkezett a központi költségvetésből. 

A Ferencvárosi Torna Clubnál (FTC) igazán nem lehet panasz a 2022-es évre, hiszen az éves beszámoló szerint összesen 21,8 milliárd forint bevételből gazdálkodhatott, miközben az előző évben ennek töredéke állt rendelkezésre, 8,7 milliárd forint – írja az Mfor. Ugyanakkor a lap szerint a kiadások is hasonló mértékben ugrottak meg: összesen 21,6 milliárd forintba került a sportegyesület működtetése. Így végeredményben 7 millió forintos veszteséget kellett elkönyvelni a tavalyi év végén a beszámoló szerint.

A lap számításai szerint a

21,8 milliárd forintnak több mint a fele, 14,6 milliárd forint támogatásként érkezett a kasszába, ebből 13,9 milliárd forint a központi költségvetésből származott, vagyis közpénznek nevezhető.

Részben a sportért felelős tárcától, a Honvédelmi Minisztériumtól (HM), részben pedig az egyes sportági szakszövetségektől is érkezik nem kevés pénz az egyesülethez. A HM csak a tavalyi évre összesen 4,9 milliárd forintnyi támogatást ítélt meg, ebből 1,2 milliárd a kiemelt sportegyesületek sportlétesítmény fenntartásának és üzemeltetésének támogatása címen, 3,7 milliárd forint a kiemelt sportegyesületek sportlétesítmény fenntartásának és üzemeltetésének további egyszeri támogatása címen. Emellett műhelytámogatás és különféle sportprogramok is célját képezték a támogatásoknak. 

A Fradit a lap összeállítása szerint magáncégek is támogatták, olykor nem annyira kevés pénzzel. Hét társaság összesen 643,2 millió forint támogatást adott tavaly, igaz, ebből néhány milliót nem használtak fel; az elköltött összeg 634,4 millió forint. A Fejér Tervező és Mérnöki Kft. 220 millió forint támogatást nyújtott a Fradinak. Ez a cég Mészáros Lőrinc gyerekeinek közvetett tulajdonában áll a zászlóshajó cégükön, a Fejér-B.Á.L. Zrt.-n keresztül, 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk