„Az, hogy a miniszter mit beszél, engem nem érdekel” – újra a polgármester hathavi jutalmáról szavaznak Fóton

Belpol

A kormánypárti Vass György hathavi jutalmáról szavaznak a jövő héten Fóton. Már nem érdekli, hogy mit gondol erről Gulyás Gergely miniszter. Tavaly jelentős plusszal fordult a város, ezért nem utasítja vissza a jutalmat, melynek egy részét felajánl civil szervezeteknek. Ráadásul rajta kívül más városvezetők is kaptak jutalmat, de velük nem foglalkozott annyira a közvélemény, mint vele. 

„Alszom erre egyet, elgondolkodom rajta” – ezt válaszolta Vass György, Fót polgármestere, amikor tavaly novemberben arról kérdezték: felveszi-e a hathavi jutalmát? Az önkormányzatban akkor azt tervezték, hogy csaknem bruttó hatmilliós jutalmat szavaznak meg neki, csakhogy ezt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is helytelenítette egy kormányinfón. Végül Vass úgy döntött, hogy leveszik az erről szóló előterjesztést, magyarán nem vette fel a jutalmat. 

Ami késik, nem múlik, ugyanis úgy értesültünk, hogy ismét a város Pénzügyi, Jogi és Gazdasági Bizottsága elé került egy előterjesztés Vass György hathavi jutalmáról. „Igen, így van” – erősítette meg értesülésünket Vargha Nóra, független önkormányzati képviselő. „A tegnapi bizottsági ülésen került elénk az előterjesztés, amit a hat fideszes bizottsági tag meg is szavazott. A képviselő-testület elé jövő hét csütörtökön kerül” – írta Vargha Nóra. 

„Egy buznyákot sem érdemlek?”

„Ez nem az ő témája, ez a képviselő-testület témája”

– reagált Vass György, amikor arról faggattuk, hogy ha több mint féléves csúszással is, de annak ellenére szavazhatják meg neki a jutalmat, hogy Gulyás Gergely ezt tavaly novemberben helytelenítette. 

 
Vass György, Fót polgármestere beszél Közép-Kelet-Európa legnagyobb virtuális technológiával dolgozó filmstúdiója alapkövének ünnepélyes letételén Fóton 2023. május 11-én. A technológia lényege, hogy a stúdióban egy ledfal háttéren jelenik meg a tartalom, amely a kamerában is látszik, és egy kamerakövető technológiával lehet mozgatni az hátteret. A 11 millió euró (mintegy 3,9 milliárd forint) értékű beruházás a tervek szerint 2024 első negyedévére készül el.
MTI/Máthé Zoltán
 

A polgármester azt mondta, megnézték a zárszámadást, hogy mennyit ruháztak be saját erőből és mennyit pályáztak, és az jött ki, hogy tavaly év végén 4,1 milliárd forint plusszal fordult a város. Hozzátette, Solymáron, Dunakeszin, Veresegyházon szintén jutalmat szavaztak meg a polgármestereknek. „Nem értem, miért én vagyok a célpont?” – fogalmazott.

Azt is elmondta, hogy nemcsak ő kap jutalmat, hanem például tavaly a polgármesteri hivatal munkatársai és az intézményvezetők is kéthavi jutalmat kaptak. 

„Nem tartja furcsának, hogy mindenki kap jutalmat, a polgármester pedig egy buznyákot sem érdemel meg?”

– tette fel a kérdést Vass György. 

Jeleztük neki, hogy tavaly még azt mondta Gulyás Gergely reakcióját hallva: alszik a döntésre egyet. „Nem gondolkodom, a polgármester kollégáim sem gondolkodtak. Ha a munkáltatóm – a képviselő-testület – ezt felajánlja, nem fogok aszkétaként felállni, hogy »jajj, nekem nem kell!«. Ennek jó része úgy is fel lesz ajánlva, már tudom is hogy kiknek” – válaszolta, majd leszögezte, nem foglalkozik Gulyás álláspontjával.

„Az, hogy a miniszter mit beszél, engem nem érdekel. Azon egyszerű oknál fogva, mert nem ezt kellett volna mondania. Azt kellett volna mondania, hogy a képviselő-testület dönt ebben a témában”

– mondta arra, hogy Gulyás akkor úgy fogalmazott, „nem tartja helyesnek” egy ilyen nagy összegű bónusz kiadását. Vass György nem érti a rossz gazdasági helyzetre vonatkozó célzásokat sem, ugyanis ő „mindenhonnan azt hallja”, hogy milyen jól megy a gazdaság, milyen jól mennek a beruházások, árcsökkentések vannak a boltokban. „Én ezt hallom, legalábbis hozzám ez jut el. Most mi a helyzet, most mi van akkor?” – kérdezte.

A Miniszterelnökség szűkszavú válaszban reagált Vass György szavaira. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk