Milliárdok mentek rá, még sincsenek gyerekek a fonyódligeti Erzsébet-táborban

  • narancs.hu
  • 2019. július 12.

Belpol

A szomszédok mozgást is alig látnak, nemhogy diákcsoportokat.

Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány 13,5 milliárd forintot kapott a kormánytól és az uniótól esélyteremtő programok megvalósítására, ennek ellenére idén egyetlen gyerek sem üdült az alapítványnak ingyen odaadott fonyódligeti táborban – írja a Magyar Hang.

A lap munkatársai meglátogatták a tábort, és bár már épp kaszálták a területet ellepő térdig érő gazt, néhány alkalmazotton kívül senkit sem láttak, a büfé elhagyatott, a vízparti egészségügyi konténer az áramról és a folyó vízről lekötve áll. A beszámoló szerint a szomszédok sem sok mozgást láttak, és  nehéz elképzelni, hogy a közeljövőben a tábort ellepjék a diákcsoportok. Biztonságból nincs hiány: a tábort szögesdrót kerítés veszi körül, kamerákkal figyelik, és a Fidesz-kedvenc Valton Sec. őrzi.

A fonyódligeti tábor is a hátrányos helyzetű gyermekeket üdültető Erzsébet-alapítvány tulajdona: a Fideszhez több szálon kötődő alapítvány ráadásul 13,5 milliárdot kapott esélyteremtő programok tartására. Novák Katalin akkor azt mondta, az uniós és kormányzati támogatásokból álló összeget táborok tartására fordtíják Zánkán és Fonyódligeten, ahol az egy hétig táborozó gyerekeket tudatos és biztonságos internethasználatra tanítják, és segítik a felzárkóztatásukat.

Zánkán ugyan működik a tábor – egy korábbi cikkük és a megkérdezett gyerekek szerint többnyire internet, és persze oktatás nélkül, Fonyódligeten azonban mintha semmi sem lenne. Az itteni, 900 férőhelyes táborról sem az alapítvány honlapján nem találni információt, az alapítvány pedig eddig nem adott választ a lap azon kérdéseire, hogy miért nem kezdődött meg az üdületés Fonyódligeten, és mire ment a 13 milliárd forint.

Figyelmébe ajánljuk